Ett lyckligt 2009!

Denna kväll fylld av stjärnor, ljus, champagne och idioter som spränger skallen av sig med fyrverkerier, vill jag säga TACK till alla er läsare som ägnar tid åt min blogg! Det är NI som ger min blogg liv! Min passion för skrivandet bottnar i att uttrycka sig för läsare, så jag tackar er för alla kommentarer och besök. Vill önska er ett vackert, lyckligt och glittrande 2009 med massor av glädje, kärlek, vänner, fester och fina skor! Skulle vilja avge några nyårslöften för oss alla: under 2009, kan vi försöka släppa all stress, oro och rädsla? Kan vi försöka vara snällare och strunta i avundsjuka, skitsnack, trångsynthet och snobberi? Kan vi sluta bära äkta päls? Under detta nya år så tycker jag att vi ska säga till personer som vi tycker om att vi tycker om dem lite oftare. Vi ska möta varje dag med ett leende och varje utmaning med en lugn och säker attityd. Vi ska strunta i att lyssna på dem som säger att vi "inte kommer att klara det". Vi kommer att övervinna allt, inklusive finanskrisen - de bästa sakerna i livet är gratis. Vi ska tro på det omöjliga - det är så det blir lätt. Vi ska göra precis det vi känner för utan att oroa oss för  vad andra tycker. Och slutligen ska vi klä oss fint varje dag, med snygg väska och skyhöga klackar - för varje dag är en fest!

Bäst klädda 2008

...och så var det dags.

Ni som följt mig redan då jag bloggade på Aftonbladet vet att varje år runt nyår kör jag min best dressed list. I år finns det några få nyheter och många gamla godingar...


1. Victoria Beckham



Fortfarande stilfull, klassisk och alldeles, alldeles underbar. Med sin nya kläningskollektion tog Victoria Beckham New Yorks modevärld med stormsteg och får för tredje året förstaplatsen på min bäst klädda-lista.



2. Sarah Jessica Parker



Årets mest efterlängtade biohändelse, Sex and the City-filmen, togs emot med buller och brak - och med en strålande Carrie Bradshaw.



3. Blake Lively





En fräsch, ungdomlig men ändå elegant stil som inte har så mycket gemensamt med de nya It girls som slappar sin väg genom premiärfester och kändisgalor med okammat hår och gammalt smink. Blake är som en frisk fläkt stil.


4. Gwyneth Paltrow




Detta var året då Gwyneths nya, coolare och djärvare stil föddes. Tvåbarnsmamman och Oscar-vinnaren blev mer vågad och mer stilig på köpet.

5. Dita Von Teese



Burlesque-drottningen Dita ser alltid ut att vara hämtad ur 50-talet: sagolika klänningar, söta skor, dramatisk svart eyeliner, röda läppar och perfekt manikyr. Underbart i en värld där trasiga jeans är ett modefaktum.

6. Katy Perry



Jag har alltid gillat kändisar som vågat klä sig "konstigt": vågat, kreativt och annorlunda. Katy Perry provocerar inte bara genom sin musik utan även i stilen. 11 kostymbyten på MTV awards - need I say more?

Mellandagsrea madness

Jag har aldrig varit bra på rea. Jag är alltid först ut när butikerna öppnar, har stenkoll på var alla de åtråvärda plaggen gömmer sig och har vassa armbågar när det gäller att snappa åt sig sista paret utsvängda jeans. men till slut så väljer jag bara nåt ur nya kollektionen till fullt pris. Ofta har det något att göra med att jag (precis som största delen av Sveriges befolkning verkar det som) bär storlek 36 som tar slut  på cirka fem sekunder.

Jag är  något fascinerad av rea-atmosfären. Folk tränger sig som sardiner i en burk för att få "fynda" plagg som inte längre är aktuella och till råga på allt ofta är gamla sommarklänningar och blommiga toppar som inte blev sålda under juli-rean. Men likväl. Trängsel. Svett. Provrumskö som aldrig tar slut. Beslutsamhet.

Trots detta måste jag säga att årets mellandagsrea inte var någon besvikelse.

Sedan Souk och de engelska butikerna gjort sitt intåg i Stockholms shoppingliv måste jag säga att det har blivit bra mycket mer intressant att inte bara shoppa, men även att betrakta andra shoppare. Är det bara jag eller ser folk inte helt likadana ut längre? Vi har ju liksom inte bara H&M och Zara att välja på längre. Nu finns det även Warehouse, Topshop, Jane Norman och härliga, härliga Oasis.

Just på Oasis fyndade jag denna fina klänning (halva priset! Tänk jag lyckades denna gång!)




Älskar strukturerade klänningar, speciellt i grått! Det är verkligen jag!






Fin detalj i urringningen!




Fint med skärp dessutom!

Lite för stor är den ju....men man kan ju inte få allt här i livet. Får göra ett besök hos min sömmerska i Florens. Jag är numera hennes favoritkund...

Barbie by Loboutin

År 2009 fyller allas vår favorit Barbie 50 år (dags för Botox?) och får en egen show på New York Fashion Week. Flera berömda designers, som exempelvis Vera Wang, kommer att skapa kreationer avsedda speciellt för dockan och skorna kommer att designas av självaste Christian Loboutin, som dock kommer att försumma sitt signum - den röda sulan. Skorna kommer istället att vara i perfekt Barbie-rosa. Dags att ta en tur till leksaksaffären...




En dröm-docka...




...med dröm-accessoarer!


Merry Christmas!

Efter det totalt misslyckade (men goda!) pepparkakshuset måste jag konstatera att jag har haft en underbar, lat och mysig jul! Önskar att alla mina läsare också haft en helt fantastisk julafton med massor av jättegod mat (strunt i alla bantningstips och ät gott) och massor av härliga lyxiga julklappar!





Pepparkakhus!

God jul till allihopa!!!


Att vara hemma i Stockholm igen är, snöbrist till trots, verkligen den vitaminkick skoltrötta jag behövde. Eller snarare, lussebulls- och pepparkakskick.  På tal om pepparkakor så ska jag idag ge mig på ett riktigt komplicerat projekt: it's pepparkakshus time!





Jag önskar alla mina läsare en helt underbar jul: mysig, varm och lugn, med familj, vänner och massor av god mat. Och julklappar! Njut av ögonblicket och stämningen och (försök att...) koppla bort all vardagsstress och bara ha det trevligt!

Shoppat igen!

Forgive me father, for I have shopped. Igen.

Trots min akuta pengabrist (läs "Beauty and the Budget") så firade jag studielånets ankomst med en helt ny pencil skirt från Gina Tricot, 250 kr.





En "pennkjol" är en av kvinnans bästa vänner och ett absolut must have i varje garderob. Figuren ser slankare ut, kurvorna blir mer markerade och vad ser egentligen finare ut till klackar?

Min nya styling-utmaning är: vad är bäst matchat med en pencil skirt? Jag satsar på en vit sjorta alternativt en boatnecked svart tröja från Mango (som är närmare tio år gammal...som sagt, inga pengar).






Riktigt snygg som min modeikon Victoria blir jag inte men jag gör mitt bästa!
 

En liten seger

Har just fått ett mail som gjorde mig glad.

Donna Karan har bestämt sig för att inte använda äkta päls i sina framtida kollektioner.

Ännu ett litet steg, obetydligt kanske, men ändå ett framsteg för en utveckling i rätt riktning. Efter Stella McCartneys initiativ (som den överlägset mest kända designer som inte använder vare sig läder eller äkta päls) så kan jag bara hoppas (och göra mitt bästa) för att modevärlden, sakta men säkert, ska gå mot en ny, positiv direktion. Bort mot grymheten och fram mot ett skonsammare, vackrare mode. Med ett hjärta.

Ännu en resa...

Efter mängder av ansträngningar har jag äntligen klarat av det. Jag försökte med alla sätt och vis: jag klämde, jag trycke, jag rullade, jag satte mig på den...och till slut: voilá! Resväskan är stängd!

Om drygt två timmar sitter jag på ett tåg till Milano och min pojkvän. Imorgon kväll är jag (och mitt 70-kilos bagage) äntligen på väg hem till Stockholm. Hem ljuva hem.

Hur jag än försöker att ändra på mig, bli en annan, bli den där tjejen som reser med en liten 10-kilos beautybox där hela fem klänningar vilar prydligt ihoprullade, så är det inte jag. Jag är tjejen som alltid står i kö för att betala övervikten på väskan, tjejen som inte hittar det där skärpet för att hon glömde det hemma i Florens, tjejen som helt enkelt inte kan resa organiserat.

Men men. Vi får se exakt hur mycket Ryanair gör mig fattigare den här gången.



Klassiskt




Audrey....







....och jag!


Trench, Aquascutum
Cuissard, Giuseppe Zanotti
Vaska, D&G

The Beauty and the Budget

Ja just det, det är ekonomisk kris.

Stolt som jag är över mitt ekonomiska oberoende i ett land där de allra flesta bor under sina föräldrars tak tills de är 45, måste jag ändå tyvärr erkänna att ibland är det svårt att få det där med pengar att gå ihop. Omringad av senaste modellen av BMW, Louis Vuitton-väskor och Prada-klackar (jag studerar mode och rekommenderar det bara till dig som tröttnat på att vara mentalt frisk) blir jag bara mer medveten om mina H&M-väskor, mina Zarastövletter och min brist på körkort (nära sammanhängande med min brist på finansiella tillgångar). I de flesta sådana ögonblick ser jag dessa uppoffringar som ett steg på vägen, en liten del i det liv jag vill leva, på mina egna ben.

Så kommer dessa ögonblick.

På grund av ett bankmisstag fann jag mig med ett tomt bankkonto idag (och tomt lär det förbli genom hela 2009), sådär i juletid. Med resväskan i hand har jag bestämt mig för att förvandla mitt lilla problem till ett experiment: följ mig medan jag undersöker hur man spenderar pengar man inte har...



You know you love me

Eftersom jag sedan ett tag tillbaka är officiellt Gossip Girl-beroende, har jag inte kunnat missa underbara Blake Lively! Inte nog med att tjejen är helt övernaturligt vacker så har hon en härlig positiv utstrålning och verkar helt enkelt vara en jättegullig tjej. Inte nog med det så har Blake en helt egen stil, elegant och tuff på samma gång.





Grekisk gudinna på Tiffany-fest







Under inspelningen av andra säsongen av Gossip Girl (med en jacka värd att döda för!)




Stiligt med jeans och högklackat till kavaj och vem måste jag betala för att mitt hår ALLTID ska ligga så där???




Då vi fortfarande sörjer Carrie Bradshaws pensionering från våra tv-skärmar så kan vi iallafall trösta oss med Serena Van Der Woodsen, komplett med Prada-väska, snygg topp och en kavaj som skulle se toppen ut i min garderob...




Med kollegan och kompisen Leighton Meester. Sådär ser jag och min bästa kompis också ut när vi går på fest. Yeah, right.



Snygg och snyggare har verkligen funnit varandra: Blake och pojkvännen Penn Badgley, mer känd som Dan Humphrey.

Midjan i centrum

Trots min antipati för de hög skurna jeansen har jag en passion för klänningar som understryker midjan, eftersom de markerar en av de mest kvinnliga (och minst banala...) kroppsdelarna och får vilken figur som helst att se mer förförisk ut. Jag har en typisk timglaskropp: breda höfter, breda axlar, supersmal midja. Det är inte lätt att hitta klänningar som passar och jeans ska vi inte ens prata om. Kunde jag få leva i en annan tidsperiod skulle jag välja 1700-talet med dess snäva korsetter, dess stora krinoliner och dess högtidliga elegans:




Under början av 1900-talet försvann korsetten ur modet tack vare designers som Paul Poiret och Coco Chanel som ansåg den vara gammalmodig och okvinnlig, då den lämnade väl lite frihet åt kroppen. Den markerade midjan försvann helt fram till 1947 och en revolution i modevärlden: Christian Diors kollektion New Look förändrade kvinnors sätt att klä sig med den snäva midjans återkomst:




Idag (eller nästan idag...2004) kom midjan tillbaka starkare än någonsin tack vare den geniala franska designern Roland Mouret och hans Galaxy dress:



Klänningen, en kändisfavorit så fort den visats på catwalken, introducerade en av dagens viktigaste accessoartrender: skärpet i midjan.




Denna voluminösa kreation på dagens största (enligt mig då..) modeikon, Victoria Beckham, framhäver en linje som vi alla har fått av naturen, några mer och andra mindre.

Under åren har skärpet blivit större...




...och mindre....





...men det har alltid stannat på midjan!




Själv drömmer jag om en brudklänning baserad på New Look...tight korsett, vid kjol, chiffong och organza i silke...





Manligt kvinnligt!

Detta är bara helt underbart:








Vackra skådespelerskan och modellen Zoe Saldana är helt gudomlig i denna outfit från DSquared. Den androgyna stilen får en kvinnlig touch med den markerade midjan och de höga klackarna. Fantastiskt!

Ny look!

Fredag tog jag äntligen det stora steget...här är jag med min lugg!






Lite kortare etapper där fram, toppning all over och en svepande lugg á la Reese Witherspoon och voilá!

Känns verkligen som jag, en ny och fräsch look. Tyvärr så är luggen redan fäst med hårspänne efter två dagar...orkade inte fixa den idag! Stay tuned för experiment med lockigt hår...



Goodbye Bettie Page

En av världens främsta stilikoner och sexsymboler, Bettie Page, gick bort i går kväll i Los Angeles efter en längre period av sjukhusvistelse på grund av lunginflammation. Hon blev 85 år gammal.

Bettie, möjligen världens mest kända pin-up girl och burlesque-stilens ursprungliga drottning, föddes i Nashville, Tennessee, den 22 april 1923. Under 50-talet blev Bettie ett berömt ansikte (och kropp...) tack vare sin karriär som modell i erotiska sammanhang (som till exempel Playboy, då Miss Page var en nära personlig vän till Hugh Hefner).

Trots att Bettie orsakade uppståndelse med sin sensuella image var hon aldrig vulgär, bara sjävironisk och lekfull. Hon vågade spela på sin sexighet med humor och livsglädje. Hon vågade experimentera med S&M och bondage, stilar som under det något pryda 50-talet betraktades som tabu. 

Bettie och hennes stil har under det nya millenniet blivit mode: skådespelerskan Gretchen Mol spelade Bettie i filmen om hennes liv och dagens burlesque-stjärna nummer ett, Dita Von Teese, uppger Bettie Page som sin största idol och förebild. Vila i frid, Bettie!



Stilrent







...Som jag vill se ut idag!



Klänning, Strenesse
Skor, Prada
Klocka, Time Collection
Örhängen, Lilla Bluma
Halsband, Jais

Kära tomten del 2!

I en tid då allt fler fashionistas inte vill något hellre än att bära loggor från topp till tå (Gucci, Fendi, Louis Vuitton) har jag fått nog av att gå runt och se ut som en vandrande reklam för något snobbigt modehus. De ytterst få gånger jag haft råd med designerlyx i det förflutna har jag ofta valt monogrammerat, men skulle jag med hjälp av anden i flaskan helt plötsligt få råd med en 30 000-kronors väska så skulle jag föredra att låta designen tala för sig själv.
Efter att ha sagt detta... kan jag inte låta bli att, alla kopior och allt överflöd till trots, älska Chanel-logon. Den är liksom så klassisk. Så fylld av historisk mening. Så elegant.







Chanel-accessoarer, som detta halsband, andas ren lyx utan att vara alltför uppenbara. Pärlorna tillför en kvinnlig och tidlös stil, medan logon finns där utan att vara alltför skrikig.

Om någon av mina jultomtar skulle bli några tusenlappar rikare bara sådär...så vill jag börja det nya året som Anne Hathaway i Djävulen bär Prada...



Kan fortfarande inte bestämma mig

Lördag är det dags för the big cut och jag är rätt nervös. Som jag sa till min bästa kompis i helgen: just nu är jag mer säker på att jag vill tatuera mig än att jag vill klippa lugg.

Inspirationen kom från vackra Linn Gustafsson (www.pause.se/linn-gustafsson) , men ju mer jag letar ju fler snygga luggar hittar jag:



söta Reese...



...snygga Ashlee



...vackra Jessica...




...och min tvillingsyrra Katie!

Jag är INTE redo att ge upp min hårfärg eller längd, men vi får hoppas att luggen blir en välkommen omväxling!



Jag...luggfri än så länge!

Dagens look




Jag skulle vilja bo i en värld där fler människor går runt klädda så här på gatan.

För oss som vägrar äkta läder!

Jag gillar Leona Lewis.

En själfull röst, en intressant stil och en strålande karriär. Om inte allt detta räcker så verkar Leona även ha ett stort hjärta. Nu planerar hon en linje accessoarer (väskor, skor och bälten) av fejk-läder för oss vegetarianer som inte vill klä oss i djurhud men inte har något alternativ (då vi inte har råd med geniala Stella McCartney).

Då jag bor i Italiens läder-huvudstad är det nästintill omöjligt att hitta "vegetariska" skor som även är snygga. I år har jag varit tvungen att kompromissa med ett par skinnstövlar för att alternativ helt enkelt saknades. Väntar med spänning på Leonas linje!


Man blir hedrad!

Idag är en bra bloggdag för mig! Jag har fått två utmärkelser från två av mina nya favoritbloggare! Tack tjejer! Värmer en hel del i mitt frusna hjärta och i mina frusna tår (värmesystemet funkar inte riktigt som det borde här i fuktiga Florens!) Detta är det fina priset:





Priset kommer från:
-  Mademoiselle Moyenne (http://greiddnos.blogspot.com), en mycket ärlig och välskriven blogg om resor, platser och fina och mysiga småsaker i livet, som de små detaljerna vi ofta missar. Enkel och fin layout dessutom.

- ParisLisa  (http://parislisa.blogg.se), en underbar inblick i livet i en av världens finaste städer. Roligt, varmt och ger känslan av att känna Lisa och vara med i Paris!

Ni är jättesöta! Tack!


Jag skickar priset till:

- Fashion Fame and Everything in Between  (http://mariamelle.blogspot.com) en proffsig, välgjord och intressant blogg om mode, stil och kändisar. Har blivit min daily fix!

- Delinda (http://delinda.se) som är som en chokladmuffins: söt och otroligt lyxig!

- Fashionstars (http://fashionstars.blogg.se) Maria bor i Italien precis som jag och hennes blogg är numera ett måste för mig!

- Miss Agda (http://missagda.blogspot.com) kul, kreativt och inspirerande

- Becky (http://carrieandme.blogg.se) - en blogg om livet i en av mina absoluta favoritstäder, London!

- Sassy (http://eurotrash.blogg.se) snygg och annorlunda modeblogg

- Petra (http://egokick.blogspot.com) rolig och intressant läsning helt enkelt.


Regler:

1. De som har tagit emot priset ska lägga upp en bild på det.
2. Länka vidare till bloggen som du fick priset från
3. Ge priset vidare till sju andra bloggare och länka till dem
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar så de vet att de har mottagit priset.










Trés Chic




...idag känner jag mig så här.

Kära tomten del 1!

Nyligen skulle jag sammanställa min önskelista med julklappar och då kom jag att tänka på att jag faktiskt redan har allt jag vill i livet. Konstigt men sant. Tro det eller ej.
Det enda jag verkligen önskar mig, med hela min själ och hjärta, är ett jobb som modejournalist. Då ingen tomte i världen har kraften att trolla fram en praktikplats på italienska Vogue ur sin tomtesäck så har jag bestämt mig för att basera min önskelista på fantasi, alltså saker som jag bara kann drömma om (känner tyvärr inga miljonärer...siktar på att bli den första i min bekantskapskrets!).

Vi börjar med denna:



En limited edition Chanel J12 med vitt guld, diamanter och rosa safirer i baguetteskärning. Vågar man drömma?


Vad tycker ni om henne?

Ibland vet jag inte vad jag tycker. Till exempel när det rör sig om shorts, vida byxor med hög midja eller Kate Moss.

Fast jag ofta känner för att stödja en modell som lyckats spränga längd-mallen (Kate är 5 cm kortare än vad anses "rätt" längd för en catwalkmodell), blir jag förvirrad när Miss Moss kallas för stilikon. Hennes kameleontlika förmåga att förändra och förnya sin look är en av hennes styrkor tillsammans med hennes uttrycksfulla ansikte, men jag kan ändå inte låta bli att tycka att stilen inte direkt är på topp alla gånger:




...men desto bättre andra gånger:



Jag är lättad för Kates skull att hon äntligen lyckats frigöra sig från exet Pete Doherty som var skadlig inte bara för hennes hälsa men även för hennes look. Det som slutligen blir hennes räddning är, enligt mig, skyddsängeln Bulgari, vars reklamkampanjer visar hennes bästa jag: enkel, elegant och unik.









Drömjul i London...



Förra året hade jag turen att besöka London strax innan jul och jag måste säga att det var absolut underbart på alla sätt och vis! Staden lyser upp och blir ännu vackrare och mer stämningsfull än vad den redan är. London vibrerar av liv, står aldrig stilla, och runt december blir det bara tydligare hur mycket den här staden har att ge. Luften fylls av en atmosfär som är så typisk för ögonblicket att den känns magisk.
Drömmer om att komma tillbaka till denna magiska atmosfär med familjen eller med min pojkvän!







Det bästa av det värsta!

Det bästa jag vet är modemissar! Dessa underbart innovativa, kreativa och fantastiska kändisar som vågar klä sig så himla galet, så dåligt att det blir bra, får mig att skratta varje gång! Det är så mode ska vara, kul och kreativt.  Erkänn att "värst klädda-listor" är lika kul som "bäst klädda" (om inte ännu roligare...)!

Några exempel:



Vivienne Westwood i rollen som uteliggartant



Aubrey O'Day liknar Katie Price på den här bilden. Och det är INTE en komplimang.



Sarah Silverman är komiker sia i yrket som i stilen



Agyness Deyn har en framtid som clown om hon tröttnar på att modella



Rihanna: så vacker, så begåvad, så sjukt galen klädstil.



Pucci, lädertights och neonrosa läppar. Blir det bättre än så? Inte enligt Christina Aguilera.



Efter över ett decennium som supermodell borde man kunna konsten att klä sig rätt. Inte Naomi Campbell.



Mitt personliga pris för Överdriven Kreativitet går till Irina Pantaeva.



Mischa Barton, även känd som hippien som vågade sig på att kritisera Victoria Beckhams stil. Ingen kommentar.



Kate Bosworth gör en höna av en fjäder.



Är fyllefarmor-looken tillbaka  nu igen? Tack för tipset, Mary-Kate Olsen!


Men...här är kvinnan (geniet!) som slår dem allihop! Drottningen av "originell" (läs smaklös) stil...





Me love Anna Piaggi!


Viva Victoria!

Dagens länk:

www.victoriabeckhamcollection.com




Ända sedan hennes Spice Girls-dagar har denna modeikon varit känd för sin eleganta, kvinnliga stil. Efter presentationen av hennes första kollektion under New Yorks modevecka finns det inga tvivel: bakom Victoria Beckhams solglasögon döljer sig en riktig designer.

Idag presenteras hemsidan för kollektionen (länk ovan...gå in! Kollektionen presenteras på ett originellt och roligt sätt och det är dessutom en väldigt fin sida), där de tio klänningarna presenteras i sin naturliga miljö: i det lyxiga Waldorf Tower i New York där visningen hölls.

Stilrena linjer och klassiskt feminina siluetter gör denna kollektion till en av årets (i min åsikt) absolut bästa och mest oväntade. Enkla färger som svart, vitt och mörkblått, väl utvalda material (ull, silke, organza och tunn bomull) och genomtänkta detaljer har gjort Victoria till min nya favoritdesigner. Att klänningarna dessutom innehåller en inbyggd korsett gör inte saken sämre. Synd bara att priserna går från 600 till 2000 dollar.












RSS 2.0