Aldrig

Det finns saker som jag aldrig kommer att förstå.


Till exempel hur man kan betala pengar för att ha på sig ett torterat och mördat djurs hud.

Den italienska djurrättsorganisationen OIPA som jag bloggar för har nu dragit igång en anti-pälskampanj med namnet "grymhet är inte inne längre" som vänder sig till alla oss inom modevärlden för att få slut på den hemska massakern av djur världen över.

Från Kina kommer päls gjord av hundar och katter (som till exempel "pryder" luvor på jackor), som ofta styckas levande för att "ta vara" på pälsen. Tusentals djur mördas och plågas bara för att skapa något som får dig att se 20 år äldre ut.

Tänk efter innan du bär äkta päls! Jag vet att jag aldrig, aldrig kommer att komma i närheten av det.









...vidrigt.

Lily Allen för Chanel

För första gången i mitt liv är jag glad att "alla" tycker att jag ser ut som Lily Allen....




















....very classy.

Dagens bild





Ryska modellen Sasha Pivovarova i en underbart vacker bild...vet inte vem som tagit den, vet inte vem är att tacka för den fantastiska klänningen, men jag är blixtkär i denna bild från franska Vogue...takes my breath away!!!


Tattoo time

Nu är det snart dags för min tattoo....inspirerad av Sienna Miller:







Tre fina stjärnor som representerar mig och mina systrar!


Någon som vet ett bra tatueringsställe i Stockholm?

Fina Zoe

Me likey Zoe Kravitz som det nya ansiktet för Vera Wangs parfym Princess:








Fantastiske Lennys dotter är på bra väg att bli stilikon och denna kampanj lär hjälpa till lite på traven...






Bohem-hippie






...och rock-chick


Dagens dummaste





Dagens idiot, Kate Moss, är förvisso grymt vacker i reklamen för sin nya parfym Vintage. Men det hoppar så många grodor ur hennes mun att jag ibland undrar varför människan fortsätter vara en förebild och en ikon. På Chic.se läste jag idag att en av supermodellens motton är "inget smakar lika gott som det känns att vara smal".

Min första reaktion är "då har du aldrig stött på en äppelpaj med vaniljsås!"

Sedan får detta en att tänka. Förstår hon inte att miljontals tjejer ser upp till henne? Har hon inte hört om att ätstörningar är allt mer vanligt bland unga tjejer? Har vissa kändisar inget filter alls i hjärnan?

Jag tycker att det är sorgligt att ungdomar över hela världen fortsätter att ha dessa tomma, meningslösa personer som idoler. För det finns faktiskt mycket viktigare saker att tänka på i livet än att vara smal. Om man inte siktar på att förvandlas till ett ihåligt, drogat skelett som Kate Moss alltså.




Me and my Choo

Igår invigde jag min nya Jimmy Choo-klänning från H&M-kollektionen!






Sitter perfekt och passar till det mesta...stövlarna har ni fått se i ett tidigare blogginlägg, kommer från Din Sko och kostar bara 499 kr! Klänningen däremot blev min för 799.






Gillar de glittriga mönstren och det faktum att modellen är väldigt lös och döljer även de två portioner lasagne och skålen glass jag avnjöt under gårdagens härliga middag med min pojkvän, min bästa vän och hennes syster. En riktigt fabulous Friday night!

Stilinspiration Bottega Veneta

I höst och vinter kommer jag att drömma om Bottega Venetas fantastiska 40-talsinspirerade eleganta mode:






Märket kommer från regionen Veneto i norra Italien och har genom åren specialiserat sig på tidlös elegans (se Grace Kelly). Ready to wear-kollektionen 2009 fokuserar på struktur, klassiska skärningar och rena linjer i neutrala basfärger som svart, vitt, grått och lavendel.



Hade jag råd skulle jag tolka looken så här:










Kappa, Vivienne Westwood Red Label
Klänning, Byblos
Väska, Bulgari
Skor, Jimmy Choo



En viktig detalj i visningen är sminket!







Gråsotiga ögon med fylligt vinrött läppstift är perfekt på vackra modellen Anna Selezneva...nu när vi ändå lyxar till det skulle jag slå till med Christian Dior Parfumes 1Couleur i färgen 086 Flash Black:







...och läppstiftet Chanel Rouge Hydrabase Facettes d'Or:



Little black dreams for sale

Läste idag på Chic.se att Kerry Taylor Auctions i London kommer att hålla en auktion där min absoluta stil- och livsikon Audrey Hepburns kläder kommer att säljas till högstbjudande. Som jag är extremt avundsjuk på. Vad skulle man inte ge för att äga någon av dessa:






Klänning i chantilly-spets av Givenchy som bars av Audrey i filmen How to Steal a Million





Återigen Givenchy haute couture, silkesklänning som bars av Audrey i filmen Paris when it Sizzles








...jag kan inte ens drömma om att bära Audreys kläder. Eller ens att röra vid dem. Hela hennes uppenbarelse är magisk. Hennes stil satte grunden för vad som fortfarande anses som höjden av chict. Jag hatar när tidningarna utnämner någon skådis till "nya Audrey Hepburn", för det kommer aldrig att finnas någon ny Audrey Hepburn. Hon var unik, och de plagg hon bar är unika. Hoppas bara att den högst bjudande verkligen förtjänar dem.


Min nya favoritblogg!

Nu (efter en evighet av övertygande från min sida) har min älskling äntligen startat sin blogg! Där kommer han att skriva om sina passioner, alltså mest musik och gitarr, men även om konst och antika möbler. Han skriver på engelska (with a little help from gissa vem...) för att både svenskar och italienare (David kommer från Milano) ska kunna följa honom.






Länken är http://lifeinsixstrings.blogspot.com


Shoe shopping!

Då var det dags för nya skor igen...även den här gången har jag vänt mig till kära gamla Din Sko för störtsnygga, bekväma vinterstövlar som är busenkla att matcha...








...och så kostar de bara 499 kr!






Som Carrie Bradshaw säger: "sometimes it's hard to walk in a girl's shoes...that's why we need really nice ones to make the walk more fun."

Köp den NU!

Kära mina bloggläsaren! Idag har jag ett mycket speciellt uppdrag för er:

1. Traska iväg till närmaste kiosk.
2. Köp nya Cosmopolitan som kom ut idag.
3. Gå tillbaka hem, sätt dig i favoritfåtöljen med en rykande kopp te och en varm filt.
4. Slå upp sidan 20.
5. Läs min artikel "När din vapendragare växer upp"!

Jag kunde inte vara mer stolt och glad! Jag har nu blivit publicerad i min favorittidning - ibland måste jag stanna upp och nypa mig själv för att kolla om jag inte drömde...medan jag gick hem idag med tidningen som brände i väskan blev jag tvungen att stanna till lite då och då, ta fram Cosmo och titta efter ytterligare en gång att det verkligen stod mitt namn där!


I min artikel kan du läsa om hur du ska hantera situationen då din bästa vän växer ifrån dig - till exempel om hon gifter sig, skaffar barn eller blir chef och du känner dig bortglömd. Jag blev glad när jag fick uppdraget eftersom jag kan känna igen mig i denna situation då många av mina gymnasiekompisar har gift sig och skaffat barn/är gravida just nu. Jag är överlycklig för dem, jättesugen på att gifta mig och planerar att skaffa barn om högst två år. Men just nu är det mest rejält irriterande att alltid få frågan "och när ska ni skaffa familj då?" Vi är redan en familj, jag och min älskling. Så det så!





Det här vet Paris något om...läs om hennes och Nicoles vänskap i min artikel!


Cosmos decembernummer har annars massor att bjuda på: spännande modetips, 18 nya heta sexställningar och en mysig julkalender där du kan vinna klappar för 35 000 kr!

Vore detta inte nog kan du dregla över vrålsnygge Penn Badgley från Gossip Girl i ett jättefint modereportage med svenska toppmodellen Elsa Hosk!



Chocolate fantastic










Sötsugen är jag väl alltid, men blir det ännu mer när jag ser denna lilla godbit från Moschino.

Älskar!

Gissa vad som finns i den här....







Efter en och en timmes köande i regnet (japp, vi fashionistas offrar mycket för att få shoppa!) fick jag äntligen komma in i shoppingparadiset Jimmy Choo for H&M på Hamngatan i Stockholm. Många turer till provhytten senare gjorde jag mitt val:






Blev förälskad i den här klänningen och drog slutsatsen att den var bättre än ballerinaskorna eftersom hur länge är det kvar tills man kan bära ballerinaskor egentligen?


Good Girl Gone Bad
Good Girl Gone Bad by Sascha and the City featuring Jimmy Choo




Vill DU vara med i Sveriges roligaste tjejtidning?

Jag har alltid sagt att jag brukar ha tur på fredagen den 13 (det är snarare det italienska olycksdatumet, fredagen den 17, som medför otur för mig) och den här gången är det inte annorlunda! Idag är ett historiskt datum!

Jag har nämligen gjort det som varje wannabe-skribent/journalist drömmer om: sålt min första artikel!

Jag har skrivit för olika tidningar i snart två år utan att få ett enda öre, och med stor glädje eftersom min passion är att skriva. Men nu har COSMOPOLITAN, min absoluta favorittidning, gett mig ett uppdrag!

Ni som följt mig ett tag vet ju att jag har vunnit en tävling som gav mig möjligheten att praktisera på redaktionen i två veckor. Detta ledde inte bara till en jätterolig och lärorik upplevelse samt möjligheten att träffa många trevliga och intressanta människor, men även till jobb som frilansskribent för Sveriges största (ursäkta alla andra...) tjejtidning.


Därfrör har jag nu en förfrågan till mina läsare: är det någon som någon gång fått kommentaren: "du är precis som din mamma" eller "du ¨håller på att bli som din mamma"? Vad har detta gett er för reaktioner? Hör av er på [email protected] eller lämna en kommentar så kan din historia vara med i Cosmo!




Sugen på lyx

Trots att jag håller på att bli magsjuk är jag galet sugen på...











Christian Louboutins samarbete med franska lyx-konditoriet Ladurée







...som resulterade i lyxiga rosa maccaroons!

Min bästa vän i höst

Skinnjacka är inget för mig. Det har jag alltid trott. Fram tills min syster impulsköpte en söt liten lädersak på Mango och omedelbart beslöt at den "inte var hennes stil". Efter ett snabbt byte mot en grå Accessorize-väska var jag stolt ägare av plagget jag numera levt i hela hösten.






Här i Stockholm svämmar gatorna över av trendiga tjejer i skinnjackor...




...som precis som Blake fattat grejen: en skinnjacka (gärna i fuskskinn) håller värmen och stilen samtidigt!






Jacka, Mango
Svart pashmina, present av mamma
Stickad klänning, inhandlad på outlet i Florens för 15 euro
Stövlar, Cinti, Florens
Strumpbyxor, Lindex
Leopardmönstrad scarf från goodiebag på Cosmopolitan-event i maj

Back in black

Höstens mode går i svart, svart, svart och mörka, mättade toner. Det gäller inte bara kläder utan även makeupen: dramatiska mörka nyanser och syndigt svart är högaktuellt på ögon och läppar. Jag älskar Chanels kollektion Noirs Obscure:






Här ser vi att det visst går att bryta mot regeln "aldrig starka ögon och läppar tillsammans..."




....och att det dessutom blir hur stiligt som helst.





Mörka naglar är fortfarande högsta mode...





Kollektionen går i fylliga höstfärger som mörkgrönt, bourdeaux, grått och lila...




...läpparna färgas roströda och vinröda...





...och naglarna gnistrar i mörklila, blodrött och pumpa.



Matcha med en snygg svart vinterkappa och ett par stövlar med killer-stilettos!


FEL, FEL, FEL!

...fel person åkte ut ur Idol i fredags! Fantastisk röst och en härlig utstrålning är det vi kommer att minnas av en kille som jag är säker att vi kommer att få se mer av i framtiden!

Under tiden kan ni lyssna på några av Rabihs bästa här:







Happy breakfast

Imorse var jag och David riktigt naughty...ibland kan man bara inte motstå frestelsen...!!







....jo vi åt french toast förstås! Vad trodde ni? hehe

Sonia Rykiel för H&M

I jul får vi shopaholics det tufft. Inte nog med att det snart är julklappsdags (hjälp) men vi måste även stå ut med att nya designsamarbeten från H&M frestar oss med sina lockelser. Inte nog med Jimmy Choo som nästa vecka landar i butikerna, den 5 december är det dags för Sonia Rykiels kollektion.
Nu har de första reklambilderna med modellerna Caroline Trentini och Lara Stone kommit ut:





Älskar setet till höger (underdelen är ju bara för söt) och de urlyxiga pyjamas/mysbyxorna, men stora rosor mitt på brösten? Nja. Vad tycker ni?

Dagens stilinspiration

...kommer från snygga Blake Lively som här bär en sexig och sofistikerad little black dress designad av ingen mindre än Victoria Beckham:








...och med Louboutins till blir det ju aldrig fel!

Lev livet med elegans!

Imorse bläddrade jag lite i den vackra boken Fashionista av Martina Bonnier (rekommenderas!) där Martina, en av Sveriges absolut bästa modejournalister enligt mig, beskriver sin passion för mode. I dagens kapitel, underkläder, beskrev hon sin lingeriegarderob där bh och trosor ligger ihopvikta i matchande set i linnekorgar med sidenband runt varje set. Inspirerande. Genast begav jag mig till min goodie drawer och organiserade om allt tills min underklädeslåda påminde mig om min tid som butikssäljare i en italiensk underklädesaffär. Och visst blev det roligare och mer njutningsfullt att klä på mig på morgonen.

Detta fick mig att tänka på hur grå och tråkig vi ibland gör vår tillvaro. Vi rusar igenom livet i gamla urtvättade trosor, dricker vattnigt bryggkaffe, går och handlar i mysbyxor och käkar överkokta makaroner för att vi inte "orkar bry oss". Men tänk efter, blir livet inte lite festligare om du sätter en guldkant på alla de där trista, ordinära vardagssysslorna?

Ge din vardag en glamourfix med dessa enkla tips (nu lät jag som jag gör i mina tipsartiklar på Cosmopolitans hemsida hihihihi)

* Inred ditt hem så att det passar din personlighet. I minsta detalj. I'm talking fina vattenglas, söta servetter, fina ljusstakar och inramade foton av ögonblick då du var lycklig. Ditt hem ska vara en fin plats att komma hem till!

* Piffa till dig även på vardagar. Igår satt jag hemma och skrev hela dagen, osminkad och i mysdress. Men det var en söt, röd velourmysdress som jag kände mig hur fin som helst i! Och jag hade använt en brun utan solservett till ansiktet så jag kände mig fin och fräsch utan smink.

* Är du tjej som "älskar mode, är galen i kläder"? I bet you are. Varför ligger det då en hög ostruken tvätt på ditt sovrumsgolv? Förtjänar inte alla dina shoppingfynd respekt? Representerar de inte minnen och upplevelser för dig? Vik ihop dem då. Och stryk ska de ha (strykjärn alltså).

* Gör ett hemmaspa av ditt badrum! Går du in på närmaste Åhléns, Kicks, Body Shop eller H&M finns det ju en uppsjö av härliga produkter som chokladdoftande badskum, jordubbsmask för ansiktet, hårinpackning med silke, ecc... och allt är supertjejigt gulliga förpackningar. Varje dusch förvandlas till en lyxig skönhetsbehandling.

* Investera i en italiensk kaffekokare (finns på Åhléns av märket Bialetti, ser ut som en liten grå metallkanna) och lyxa till frukosten med riktig espresso eller cappuccino (beväpna dig då med mjölk och en cappuccinovisp). Eller så går du helt enkelt till Espresso House innan jobbet/skolan. Du kommer aldrig mer att se åt blaskigt maskinkaffe, jag lovar.

* Ha blommor hemma. När de börjar dö så torkar du dem och hänger upp dem på väggarna för en romantisk touch.


Lev ditt liv med lite mer stil så ska du se att även de små vardagliga grejerna blir roligare och känns lyxigare. Och det är du ju värd, eller hur?

Har ni andra idéer om hur man kan göra livet lite glammigare så kommentera gärna!






...fast allt har ju faktiskt en gräns. Jag kommer till exempel aldrig att stryka mina lakan!

Nyinflyttad

Ni som under en tid följt mig på bloggen är säkert trötta på mitt gnäll om hur svårt det är att hitta en lägenhet i Stockholm, så nu är det slut på klagandet! I helgen flyttade jag och min älskling in i vårt nya hem som vi är alldeles nyförälskade i:





Sovrummet med min väsksamling på hyllan och Audrey Hepburn-porträttet som David målat till mig





Vardagsrummet där vi tittar på film på kvällarna






Köket där många goda middagar med kompisar kommer att avnjutas...





...och min alldeles egna lilla skrivhörna där jag just nu sitter och bloggar! Kolla det fina porträttet av mig som David ritat!


Bättre än människor!










Jag har alltid föredragit djur framför människor.
Djur har liksom inte någon ond, falsk eller manipulativ sida, de bara är. Och om de får lite kärlek eller ömhet ger de 100 gånger tillbaka. Trots detta misshandlas och torteras djur över hela världen. Jag samarbetar med en italiensk blogg för att hitta hem åt hemlösa katter och hundar, många adopteras faktiskt tack vare oss! Snart ska jag och min älskling få en alldeles egen kattunge, längtar!

Lika som bär (and I am a lucky lady...)

Idag fick jag höra av min sambos bästa kompis att min älskling liknar "någon i Lost", närmare bestämt supersnyggingen Josh Holloway...döm själva:





Josh a.k.a Sawyer i Lost






...och min älskling David.



Vissa likheter finns det ju! Mest magmusklerna (som inte syns i bild här), men även håret!

RSS 2.0