Happy Halloween!

Denna vecka är min mamma och moster här i Florens och hälsar på. så jag har bestämt mig för att strunta i att gå ut och vila ut efter alla promenader och museibesök. Så det blir inget trick or treat ikväll. Men jag är alltid nyfiken på folks fantasifulla Halloween-ideer (såg två Harlekin-clowner i centrum som jag nästan ville gå fram och ta kort på!)

Mina tre Halloweenklassiker är:

1. Häxa. Traditionellt men kan vara väldigt elegant och enkelt (bara att ta på sig en spetsig svart hatt, min har till och med spindlar som lyser i mörkret!)

2. Catwoman. Även detta traditionellt (och sexigt!) men herregud vad man svettas! Inte några bekväma material precis...3. Cheerleader. Får du tag på pompoms så kan detta vara en söt och rolig grej. Face it, du är alla killars fantasi (eller nästan. Det finns ju de som föredrar Catwoman...)Ha en kul Halloween! 


Det är inte en tröja, det är en klänning!

Jag har alltid varit en riktigt tjejig tjej som helst inte bär byxor (under sommaren glömmer jag att de existerar) men älskar klänningar i alla dess former. För mig är klänningen det ultimata plagget - enkelt, lätt att bära och att anpassa efter olika stilar och situationer.
Nu när det börjar bli lite kyligt (ja, här i Italien blir det också kallt!) så kan man lita på små stickade underverk för att hålla värmen. De ser nästan ut som långa stickade tröjor (köptips: i Italien är Motivi och Sisley höjdare på vinterplagg, i Sverige kan man vända sig till Mango, kära gamla H&M eller underbara Oasis) men det är väldigt viktigt att de sitter rätt i midjan och inte får hela kroppen att se ut som ett tält. Men när man hittar rätt...

Hur lika är vi inte??Cameron Diaz, stylad av Hollywoodstylisten Rachel Zoe...
...och jag, stylad av...MIG!


Tro det eller ej!

Nu är han äntligen på väg!
Det är inte jultomten jag pratar om, utan David Beckham som ska flytta till Italien i januari då han börjar spela för Milan. Vi är många som längtar, kan jag ju säga, och då är det väl tur att man spenderar mer eller mindre två helger i månaden i Milano!


Drömmen - en walkin-garderob

Återkommer nu till ett av mina favoritämnen - Sex and the City-filmen. Ögonblicket som vi tjejer gärna minns är då Carrie ser sin nya garderob (byggd av Mr. Big som bröllopspresent), och jag tror att vi alla tänker samma sak - jag skulle kunna bo där inne!
En walkin-garderob är drömmen för många av oss fashion-aholics. Inte bara för att det är så vansinnigt lyxigt och tjejigt, men även av praktiska skäl - har man fler än 50 par skor så slutar de vid en viss punkt att få plats under sängen. Och väskor? Jag har då inte tillräckligt med hyllor och krokar för att rymma dem allihop.
 När jag fortfarande bodde i kära gamla Stockholm och hade en hel lägenhet för mig själv gjorde jag om min mormors gamla förråd (lägenheten var hennes) till walkin-garderob. Med alla sina galgar, hyllor och byrålådor var rummet helt perfekt. När jag gick in i min garderob kände jag mig riktigt riktigt lyxig!
Nu i mitt nya italienska liv tränger jag in mina kläder i en minigarderob, har en halv skoaffär under sängen och har köpt en riktigt fiffig pryl på Ikea där jag kan stapla mina väskor! Men det är till tröst att min pojkvän redan har skissat upp garderoben har ska bygga till mig när vi flyttar ihop...

...Nicoles garderob kan man ju sukta efter.


Ett  tips: kolla in en av Sveriges bästa modebloggare, Delinda (http://delinda.se) och klicka på Delinda's Closet! Inte illa...vilken walkin tjejen har! Avundsjuk? Jag??

Giftastankar?
Nu i november ska en bröllopsmässa hållas både i min "hemstad" Florens och i mitt "andra hem", Milano. Många wannabe-brudar kommer att flockas till dessa två modemetropoler för att ta del av kvinnans motsvarighet till ett barn i en godisaffär. Bland dem även jag och en av mina klasskompisar (även hon i ett ett-och-ett-halvårigt förhållande).
Visst, blombuketter och tårtor i all ära, men vad är den verkliga anledningen till att vi söker oss till bröllopsmässorna, smygläser bröllopstidningar och drömmer om att pojkvännen ska ta en paus från Playstation för att fria?
Svaret är enkelt: KLÄNNINGEN!
Kvinnor har i alla tider fascinerats av det drömobjekt som är Brudklänningen. En vit gräddbakelse eller något färgglatt och annorlunda - klänningen är en symbol för kärlek, romantik och happily ever after, men även en dröm som går i uppfyllelse. Det handlar inte så mycket om att "bli gift" (nej, 2008 har vi inget behov av ett kontrakt för att vara med den vi älskar) som att uttrycka sin lycka i en underbar fest.
Själv har jag redan bestämt precis hur den ska se ut (det är nu man är glad att pojkvännen inte kan svenska och därför inte kan läsa denna blogg...): baserad på Christian Diors New Look-kollektion 1947 (alltså med supertight korsett och en vid, puffig långkjol i tyll och chiffong) men tvivlar lite på färgvalet. Vitt eller inte vitt, det är det som är frågan.


Welcome to my world...

I'm back, and better than ever!
...eller nåt.
För att välkomna er till min splitternya och fina blogg tänkte jag här påminna alla om att årets mest efterlängtade film (vadå årets? Årtiondets!) nu är ute på DVD: Sex and the City!Carrie och hennes tre fantastiska tjejkompisar är (äntligen!) tillbaka med ännu mer girl talk, läckra killar (eeh Dante??) och underbara kläder (blev genuint RÖRD i sekvensen där Carrie provar brudklänningar för Vogue! Fantastiskt!) Se den, och har ni redan sett den, se den igen! Här kommer ett litet smakprov:

RSS 2.0