Barcelona imorgon!

Japp imorgon smäller det...Barcelona time!! Kommer inte att blogga på ett tag men är tillbaka i helgen med min resdagbok från denna spännande stad!! Detta är min första romantiska resa med D. så jag är extra glad!

På tal om romantiskt, har läst på Yahoo.com att Freida Pinto och Dev Patel från Slumdog Millionaire är tillsammans...har jag alltid trott!!! Världens finaste par!

Kan inte lägga upp bilder därför att jag befinner mig på ett internetcafè från medeltiden med obekväma stolar men en vacker utsikt över Duomo i Milano...

Extreme Beauty in Vogue

Har sett en fantastisk fotomässa i Milano som visar fotografier ur amerikanska Vogue med temat extrem skönhet:


Ganska liten utställning men mycket sevärd!!!

Fina fötter!

Det är då mycket som killar inte fattar.


När jag skulle gå och duscha hemma hos min pojkvän fick jag låna hans flipflops för badrummet. När han fick tillbaka dem sa jag: om du känner små sandliknande korn i dem så är det aprikoskärnor från min fotpeelingkräm.

Han skrattade tills han kissade på sig. "Fotpeeling? En speciell kräm för fötterna? Du kan ju inte mena allvar!"

Är fotpeelingkräm roligt? Vad är det för komiskt med det? Är det konstigt att ha det?

Skratta du, sa jag. Om jag legat och rivit dig på benen med mina torra fötter hela nätterna hade du nog fattat grejen med fotpeelingkräm!Jag är officially en KLANT

Minns ni att jag bloggade om mina splitternya ballerinaskor i förra veckan?  De lila med en blomma från H&M?

Idag skulle jag då inviga dem i skolan. Allt gick bra, massor av komplimanger...tills dagen var slut och det började ösregna ute.

Vad gör man då? Jo man väntar tills det slutar regna.

Vad gör Sascha då? Jo hon går hem i de nya skorna, vattenskadar dem och FÖRSTÖR DEM HELT!

Aaaaaarrrrrghhh.

Ibland undrar jag vad exakt jag ska göra med all tom plats i mitt huvud. Dekorationstips, någon?HELT. FÖRSTÖRDA.

Mitt nya liv!

Nu är jag tillbaka hemma i Florens...stressigt i skolan, inga pengar och en överfull resväska som tar upp halva sovrumsgolvet...men jag ska inte klaga! Den 18 maj återvänder jag till Stockholm och påbörjar ett nytt skede i mitt liv!

Har lyckats få tag i en praktikplats hos två tjejer i Stockholm som har egna modemärken och en gemensam butik. Mina arbetsuppgifter kommer att inkludera ALLT som det innefattar att jobba inom mode: marknadsföring, PR, produktutveckling, presskontakt, butiksjobb, skyltfönster ecc. Ser fram emot det en massa!

Mitt nya liv inleds som sagt i maj då jag flyttar in i en härlig lägenhet på Gärdet i Stockholm med min pojkvän som kommer att studera svenska (jobb är det knepigare med...någon som vill anställa en italienare som kan noll svenska men är urtrevlig att ha att göra med och har kunskaper inom alla möjliga slags arbetsuppgifter, från gitarrtillverkning till möbelrestauration?) och vi få alltså njuta av äkta svensk sommar...wow, det var inte igår!Såhär glad är jag idag! (det enda som fattas är en walk in closet!)

Vad betyder "chic"?

Igår så frågade min syster mig vad "chic" betyder...för att svara gjorde jag detta collage på Polyvore:

"The woman who is chic adapts fashion to her own personality"


         - Elizabeth L. Post
www.polyvore.com

Stil: Freida Pinto

Efter att jag sett min nya favoritfilm Slumdog Millionaire har jag konstaterat att Freida Pinto är världens vackraste kvinna.


Inte bara vacker som en dag utan även en stilikon:


Från indisk prinsessa till Hollywood-drottning...


Freida blev tilldelad årets pris för bästa skådespelerska från brittiska ELLE.......och stilgudinna-pris från mig här på Sascha and the City!


Den som fortfarande inte sett Slumdog Millionaire borde pallra sig iväg till närmsta biograf fortare än vinden...jag tycker denna film borde vara obligatorisk för alla! Den kommer att förändra ert liv!

För tidigt för födelsedagspresent?

Jag fyller år den 21 juni, alltså är det för tidigt att börja tänka på födelsedagspresent än. Eller?


Min älskade MotoRazr V3 har uppnått den respektabla åldern två år och börjar nu spela mig små spratt lite då och då: skärmen blir vit då jag skriver sms, den stänger av sig lite när den vill osv....så nu har jag börjat leta efter en ny "själsfrände"!

Har hittils hittat den här superfina Sony Ericsson W595 Floral:...är den inte lovely?

Jag har bestämt mig!

Idag har jag äntligen bestämt mig!


Efter noggranna eftertankar kom jag fram till att det förra temat för min uppsats (en jämförelse mellan italienska och amerikanska Vogue) inte ledde någonvart och dessutom inte lämnade mycket plats åt personliga slutsatser och efterforskningar, utan bara handlade om en ytterst enkel undersökning och jämförelse.

Därför har jag valt ett helt nytt tema som jag är extremt stolt över: SKÖNHETSIDEAL OCH MODEKOMMUNIKATION.

Jag kommer då att analysera rollen som skönhetsideal har haft i alla former av kommunikation i modebranchen (press, fotografi, modevisningar, reklam), hur skönhetsideal har utvecklats genom tiderna och vilken form av förhållande mode och skönhetsideal har haft med varandra.

Jag har valt detta ämne då jag tycker att det är extremt intressant och alltid aktuellt, samt för att jag tror att jag kommer att komma fram till många slutsatser som jag kan använda i ett framtida arbete.

Jag kommer att rapportera om utvecklingen av min uppsats framöver...min personliga deadline är i slutet av september!

Confessions of a Shopaholic

Igår såg jag äntligen Confessions of a Shopaholic (skönt att se den hemma i Sverige och slippa den italienska dubbningen) och jag måste säga att den inte alls var så fjantig som jag hört! Filmen var rolig och annorlunda, en frisk fläkt som visade sig vara en utmärkt verklighetsflykt från the real life (mer klagomål och gnäll om mina problem kommer senare).
Det enda jag har att klaga på är..varför i all världen New York? London är själva själen i Shopaholic-böckerna, de flesta butiker Becky shoppar på är engelska kedjor som Oasis, Next och LK Bennett. Efter så många mode- och tjejfilmer och tv-serier om New York, varför ändra på en sådan viktig ingrediens som fantastiska London? Speciellt då huvudrollsinnehavaren Isla Fisher är brittisk.
However så var kläderna underbara (bra jobbat Pat Field!) och Hugh Dancy var jättesöt!
Som att gå på moln

Äntligen.

Efter många missöden (alla har väl redan hört kattpiss-episoden flera gånger? Om inte, here goes: i somras uträttade en kattunge sina behov på tre par av mina ballerinaskor som jag så passande lämnat i hallen) och mycket sökande efter de RÄTTA, så är jag nu stolt ägare av dessa:

En söt liten påskpresent till mig själv från H&M - a girl's best friend! Endast 149 kr för dessa små älsklingar!
 GLAD PÅSK på er allihopa!

Stil"Style is a simple way to say complicated things".

              - Jean Cocteau

Resa med stil!

Idag är det dags igen...hem ljuva hem, Stockholm!

Efter många långa resor (och mycket pengar spenderade för övervikt av bagage), här är mina regler för att resa med stil:

1. Ha inte bråttom. Det är mycket bekvämare (och mer glamouröst!) att sitta och vänta på boarding med en flaska vatten och en tidning än att komma för sent, svettig och rödflammig.

2. Var beredd på att betala övervikt. Gnäll inte, klaga inte, ställ inte till med en scen och gråt inte, som jag gjorde i januari. Det var ditt eget val att ta med dig 10 par skor. Ett val du ska vara stolt över!

3. Ha med dig solglasögon även om det inte är sol. Om dina ögon blir torra av flygplansluft, om du vill sova eller helt enkelt inte vill bli störd, så är ett par solglasögon mycket stiligare än de där fula små maskerna man får av vissa flygbolag (även om jag inte vet så mycket om detta eftersom jag reser med Ryanair).

4. Lyssna inte på dem som säger att man ska undvika högklackat när man reser. Ett par stövlar med 9-centimetersklack tar upp en massa plats i resväskan. Genom att ha på dig dem sparar du både plats och vikt och därmed pengar.

5. ...slutligen, njut av resan! Att resa är ett underbart äventyr!Italian eye candy!

Lite eye candy ar aldrig fel!! Detta ar en italiensk skadespelare vid namn Raoul Bova som denna vecka ar pa omslaget till Vanity Fair...yummy!

You're in desperate need of Chanel


"Fashion is architecture; it is a matter of proportions"

                       - Coco Chanel

Floral Fantasy

"Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening."

                 - Coco Chanelwww.polyvore.com

Dream onValentino, S/S 2009


"Eyes open or closed, just dream. No matter how awake to the world I am, I dream. I dream in color. I dream in the royal purple of Yves Saint Laurent Rive Gauche and the lipstick red of the soles on Christian Louboutin heels. In my dreams I can actually feel the friendliness of cashmere or smell my favorite fragrance. I dream of dancing under dozens of mirrorred disco balls with Halston at Studio 54.
Don't let anyone tell you otherwise: dreaming is absolutely a required activity."

                                  - Rachel Zoe, "Style from A to Zoe

Structured Spirit
Gwyneth Paltrow, ELLE UK, mars 2009
"Style is an expression of individualism mixed with charisma."

              - John FairchildKlanning, Fendi
Skor, Ernesto Esposito
Vaska, Moschino

RSS 2.0