Doll face

Idag är det res-dags igen. Ska hälsa på min pojkvän i Milano och sen åka till min bästa kompis som bor uppe i bergen nära gränsen till Schweiz.  Ska försöka blogga under tiden. Ni kommer ju att sakna mig så mycket.

För den som inte har något annat för sig rekommenderar jag webbsidan www.elouai.com där man kan leka med att skapa en egen docka, se nedan.

Dagens Sascha-docka:
Stylist javisst

Jag är beroende.

Har just upptäckt en helt ny (iallafall för mig) webbsida som fått mig att bli omedelbart blixtförälskad.

www.polyvore.com kan fashion victims som jag leka stylist och matcha kläder, accessoarer och bakgrunder. Det finns tusentals element att välja bland och det är bara att låta fantasin flöda fritt!
En positiv överraskning är att detta är en väldigt kreativ aktivitet som faktiskt har en lugnande effekt! Igår kväll kände jag mig så extremt stressad inför en muntlig tenta i internationell marknadsföring att jag mådde illa. Efter en timme på Polyvore hade jag kopplat av och kände mig mer harmonisk...kan det vara all denna kreativitet eller kanske shoppinglängtan?


Om ni undrar hur det gick på tentan så fick jag maxpoäng! Förstås! Hihihihihihi!

 

Couture, couture, couture


Idag är jag på haute couture-humör.

Chanel

Armani Privé
Christian Lacroix

Det är aldrig för mycket!

I lördags var det dags för ett av årets viktigaste evenemang här i Florens för mig: chokladmässan.

Jag har alltid älskat chokladmässan även mer än modemässan! Jag längtar till den som ett barn till julafton: vad kan vara mer fantastiskt än en plats där olika versioner av världens absolut godaste smak samsas? Varm choklad, chokladkakor, tårtor, praliner, bakverk och andra små mirakel, i alla möjliga smakvariationer (mörk, mjölk, vit, nougat, apelsin)...en dröm!I år slog jag till med en liten påse varm choklad med apelsinsmak och några hekto nougat...för 20€. Min pojkvän hade naturligtvis massor att invända (trots att han, än en gång, insisterade på att betala kalaset) och kallade mig "galen som spenderar så mycket på choklad".

Kalla mig galen! Men vad kan vara bättre än detta? God choklad är guld värd!!!


PS. Till mina systrar: jag skulle vara extremt tacksam om ni INTE berättade för mamma att jag lagt över 200 kr på CHOKLAD. Det kan hända att hon inte riktigt ser saken på samma sätt som jag...

Se den!

Hade en helt underbar kväll i fredags.

Efter en lyxig middag (i min nya klänning och högklackat...) med massor av mat och en flaska vin bestämde jag och min pojkvän att se Seven Pounds.

Jag har alltid gillat Gabriele Muccinos filmer, från L'Ultimo Bacio (numera en italiensk klassiker) till The Pursuit of Happyness som är en av mina absoluta favoritfilmer (en av...stryk det! Den är nog min enda absoluta favorit!), så jag var ganska nyfiken på det nya samarbetet mellan Muccino och Will Smith. 
Redan då The Pursuit of Happyness kom ut tyckte jag att Will Smith hade en speciell talang för att uttrycka den känslighet som är typisk för Muccino. Utan att överdriva och göra filmen alltför sentimental och smörig lyckas Will, ibland med bara ett ansiktsuttryck, att framföra lidande, beslutsamhet eller lycka, beroende på momentet som filmen belyser.

Seven Pounds berättar en väldigt speciell historia. Handlingen kretsar kring Ben som lider av samvetskval efter att ha orsakat en bilolycka som kostat sju personers liv, däribland hans fästmö. För att bli kvitt sin ångest ägnar Ben varje dag åt att förbättra sju andra personers liv, inte utan enorma personliga uppoffringar.

Filmen är otroligt rörande och känslosam (själv grät jag som en liten kalv, som min pojkvän uttryckte det) och väldigt originell med sin speciella historia och Muccinos egendomliga sätt att fånga en scen. Jag rekommenderar den till alla!


Thank God it's Friday


Hade velat ha denna stil idag...min kille kommer hit till Florens och vi kommer att ha en underbar, underbar helg!!!Klanning, Tommy Hilfiger
Stovlar, Christian Loboutin
Vaska, Roberta Gandolfi
Ring, Alessandro Simeoni
Orhangen, Accessorize


Om jag vore Andy Sachs!

Idag sänds en av mina favoritfilmer, Djävulen bär Prada, på italienska Canale 5. Trots att jag sett denna film uppåt ett 30-tal gånger och läst boken flera gånger därtill (tackar geniala Lauren Weisberger för en bok som fått mig att skratta högt på bussen och en film som fått mig att le dagen efter jag blivit mega-dumpad), så längtar jag ihjäl mig efter att se den ytterligare en gång.

Naturligtvis så baseras min passion för filmen på det faktum att dess handling utspelar sig på en modetidning. De som känner mig vet att hela min värld kretsar kring drömmen om att bli en Andy Sachs...
...för rusa uppför karriärstegen och bli en Miranda Priestly....


...fast med ett hjärta! Trots att filmversionen målar upp en mycket snällare bild av Miranda än boken så representerar hon fortfarande stereotypen "iskall karriärkvinna" (inspirerad av gissa vem på Vogue USA). När jag får min helt egna redaktion kommer alla assistenter och redaktörer behandlas som de änglar de är (någon som vill jobba med mig...?)

En annan anledning till att jag är kär i filmen är de fantastiska kläderna. Då filmen är stylad av modegurun Patricia Field är  framför allt Andys garderob naturligtvis en dröm.


Men. En sak oroar mig lite varje gång jag ser Djävulen bär Prada.

Nämligen att om jag vore Andy så skulle jag ALDRIG, jag upprepar ALDRIG, sluta jobba på Runway. Det skulle krävas en mycket värre bitch än Meryl Streeps fantastiskt kyliga Miranda för att skrämma iväg mig från mitt drömjobb!
Detta får mig naturligtvis att undra hur min verklighet kommer att se ut om något år. Kommer jag att bli en redaktionsassistent som mest kan liknas vid en dörrmatta för min chefs Manolos? Eller kommer min pojkvän inte ens att komma ihåg hur jag ser då jag spenderar 150% av min tid på jobbet?

Nåja. Man får väl hoppas att man lyckas stå med båda fötterna (med  skor från Zara...) på jorden när framgången väl kommer...Fantastisk som alltid!

Efter en megakampanj som gett oss ÅRETS bild (med världens mesta och bästa David Beckham!) är det nu Victorias tur att följa i sin makes fotspår som modell för Emporio Armani Underwear:Victoria visar inte bara sin kvinnliga och sensuella sida i denna kampanj, men bevisar även att hon, förutom en toppdesigner, även är mycket interessant som modell! Hon kanske inte är världens bästa sångerska, men inom modets underbara värld verkar det inte finnas mycket som Victoria inte kan.

The American Dream

20 januari 2009, en historisk dag. En dag då den amerikanska drömmen blir verklighet. 

Jag har en verklig passion för Barack Obama därför att han symboliserar en tro på framtiden och en längtan efter förändring som jag inte ser så ofta bland dagens politiker, eller ens i dagens samhälle. Barack Obama är optimist därför att hans egen historia som ledde till att han lyckades bli den mäktigaste mannen på jorden, bevisar att allt är möjligt. Det inte en kliché, det är vårt enda sätt att ta oss framåt genom kriser och svårigheter: att tro på föränd

Sluta banta!

Nu får det faktiskt räcka.

Här i Italien är 90% av den kvinnliga befolkningen besatt av allt som har med utseendet att göra, från dieter till plastikkirurgi. Efter några år här är jag vad vid att tidningarna skriver om Botox-tips varje månad, men att komma hem till Sverige känns alltid som en frisk fläkt. Där råder "älska dig själv" - tanken. Iallafall fram till nu.

Några av de bloggare jag har följt ett tag (nämner inga namn...) har inte bara gett sig in på bantningstips, men även börjat hänge sig åt väldigt ohälsosamma beteenden som att följa extrema dieter och hylla det smala idealet. Detta oroar mig med tanke på att många tonårstjejer läser dessa bloggar. Trodde ju att Sverige var på väg åt rätt håll, bort från smalhetsen.

Att leva sunt är en grundförutsättning för att vara vacker (personer som Kate Moss till trots). Att leva sunt innebär även att äta rätt och träna. Men att leva sunt innebär även att INTE banta, då bantning inte bara begränsar kroppens vitamin- och näringsämnesintag och berövar kroppen vitala ämnen, men även gör ämnesomsättningen långsammare, med vilket resultat? Jo, att man får lättare att gå upp i vikt igen.

Det som jag tycker är helt fel i det som vissa personer skriver i sina bloggar är att smal-idealet är ett slags "universalbild" på vad skönhet är. Nej, alla vill inte vara smala. Nej, alla strävar inte efter att bära storlek noll. Nej, alla är inte intresserade av att banta.

Efter många år av ätstörningar kan jag äntligen säga att jag är helt nöjd med min kropp. Jag tränar två-tre gånger i veckan och försöker äta nyttigt, men vräker även i mig choklad och pommes frites. Och jag är absolut inte intresserad av att bli smalare.

För första gången börjar jag hålla med bloggare som jag tidigare inte haft så mycket gemensamt med, för att de försvarar vår rätt att älska oss själva och ge spink-idealet en spark i dess beniga häck! Visst är det fint att vara smal, men bara om man är det av naturen - se på Keira Knightley till exempel. Att hetsa sin kropp till att bli något den inte är däremot, det är det som lägger grunden för sjukdom. Sen att mat ska vara något man "unnar sig", något man ska begränsa, något man ska säga nej till, är inte sunt tänkande. Och det är sorgligt att ett tankesätt som vanligtvis brukar vara förpassat till pro ana-bloggar (tragiska i sig...) nu börjar ta sig ut bland de figurer som har påverkan på unga människor. Nu pratar jag inte bara om kvinnliga bloggare, utan även om killar som postar inlägg om sina dietframsteg. Vart är vi på väg egentligen?

Lärde vi oss inget av modeller som Luisel och Eliana Ramos och Ana Carolina Reston, som nästan bokstavligen dött på catwalken på grund av anorexia? Finns det inte tillräckligt med tjejer (och killar) som lider av omöjliga ideal? Och till sist - vad är det som är så obeskrivligt snyggt med att vara så smal som möjligt?

Vila i frid, Ana Carolina

Det nya millenniets skönhetsideal - kurviga och sexiga Scarlett Johansson

Naturligt vacker!

I mitt eviga sökande efter naturlig skönhet har jag alltid älskat Lush, märket som inte testar på djur och bara använder naturliga ingredienser. Jag vet inte om det är doften, ingredienserna eller helt enkelt livsglädjen som märket andas, men bara att gå in i butiken gör mig på gott humör! Med sina beroendeframkallande dofter, roliga namn och färgglada inredning känns Lush äkta, fräscht och alltid nytt. Och ja, produkterna funkar. Mycket bättre än många butiksmärken som bara känns kemiska och konstgjorda.

Idag köpte jag ett ansiktsvatten och en kräm för fet hy. Att försäljaren var supertrevlig och gullig och gav mig en liten parfym och en liten tvål helt gratis gjorde ju inte saken sämre!


Casual elegance


Såhär hade jag velat se ut i skolan idag....men man kan ju inte få allt.

Jeans, Guess
Skjorta, Caractére
Pumps, Replay
Väska, Blugirl

Följ den här bloggen!

Idag startade min fantastiska syster Sofie sin nya fotoblogg, Picture Perfect by Sofie (gissa vem som kom på namnet hihihihihihi) där hon kommer att dela med sig av sina underbara bilder!

Länk: http://makeaphoto.blogg.se

Här får ni ett smakprov på mästerverken:


Kan inte jag få en julklapp till?

Hittade den här underbara lilla godsaken hos en italiensk bloggkollega:
En väskkalender med en ny söt väska för varje dag med lite väskhistoria och annat smått och gott!


Om det finns någon som vet var man köper denna läckerbit så säg till!

Italiensk modemässa

Dagens besök på Pitti Uomo (italiensk modemässa för herrmode) och Pitti W (dam pre-kollektioner) var en intressant, om något stressig, upplevelse. Eftersom jag går en modeutbildning är modemässan ett måste varje år. Miljön är ungefär densamma varje säsong: rörig, internationell och väldigt stressig. Jag går in föväntansfull och går ut med högar av gratistidningar och gratis väskor och tygpåsar. Trött, men på gott humör!

Årets herrmode är enkelt och stilrent, i djupa färger och med en hel del klass....som här hos min personliga favorit Aquascutum.

Sedan ett år tillbaka är min "hemstad" Florens även värd för Pitti W där dammodet presenteras i pre-kollektioner. Intrycket blev positivt trots det ganska så begränsade utbudet, tack vare de väl valda kollektionerna.

Några nyheter hos Pitti W är Pink Memories...
...romantiskt, vackert och drömmande...

och Milky Wear, märket vars kläder skapas med hjälp av ett mjölkprotein:
Milky Wear sägs vara det nya steget mot ett mer naturvänligt mode då kläderna görs ekologiskt och jag hoppas verkligen att fler märken följer dess exempel och skapar naturliga men vackra plagg!


Lipstick Jungle

Ikväll hade Lipstick Jungle premiär på svensk tv. Serien kretsar kring tre väninnor i New York som jonglerar karriär och familjeliv (låter det bekant?).
 Då jag redan sett alla avsnitt som har kommit ut i USA är jag nyfiken på vad svenska tittare tyckte om serien. Var det en ny Sex and the City? Eller är Carrie och hennes Manolo-bärande väninnor oersättliga? En sak är iallafall säker: då serien är stylad av geniet Patricia Field har ni tv-tittare några fantastiska garderobsmoment att se fram emot!
Lindsay Price, Brooke Shields och Kim Raver i Lipstick Jungle.

Vill ha!Dagens vill ha står det italienska märket Braccialini för med den här ursöta matrioska-väskan! Säger inte det bara för mitt ryska ursprung utan för att den här väskan verkligen är en liten dröm!

Yeah baby

Tänk om alla killar såg ut som James Franco.

Ett steg mot framtiden!

Idag tog jag ett viktigt steg mot min framtida karriär: det var dags för min intervju med marknadschefen på en känd svensk modetidning (föredrar att inte nämna namnet förrän allt är klart) för en praktikperiod i maj och juni.

Jag måste säga att efter motivationskrisen jag haft i början av december så är detta precis vad jag behövde! Att få se hur redaktionen jobbade, att få träffa en medarbetare på en tidning som jag följt i ett antal år och framför allt att få chansen att själv vara en del av det hjälpte mig att röra vid min dröm och förstå att allt är möjligt! Måste bara fixa lite detaljer först...


...egentligen sökte jag till redaktionen.Men omslagsmodell får väl duga.

Balmain S/S 2009

Årets mest hypade kollektion har onekligen sina guldkorn...intressanta mönster...


läckra former...


och rena linjer.

Tack älskling

Efter flera långa dagar av shoppingpromenader runt om i Stockholm (har så svårt att hitta något jag gillar nu för tiden! Vad är det för fel på mig?), lyckades jag och min pojkvän hitta den perfekta julklappen till mig:


Bolero, 799 kr från Esprit/Åhléns City


Blir fin till klänning och stövlar i vår (än är det tyvärr för kallt även i Italien!)
Gillar puffärmarna, kragen och knäppningen!

Det är väl tur att man har en sån snäll och generös pojkvän (som dessutom är så bra på att förstå min stil)!

Red or dead
Medan jag och resten av min glada familj drack oss lätt nyårsberusade höll jag tre saker nära till hands: min mobiltelefon (för "gott nytt år"-sms), kameran (för framtiden minnen) och mitt röda läppstift (för en snabb touch-up efter varje champagneglas). Morgonen efter var dock läppstiftet spårlöst borta.
Man kan ju tycka att jag hade tur som inte tappade mobilen eller kameran, men efter noggranna efterforskningar (och mängder av rosa, korallfärgade och genomskinliga läppglansfärger) har jag kommit fram till att ett fint rött läppstift är en kvinnas bästa vän.
Fram till förra året trodde jag inte att jag passade i rött läppstift eftersom det allra mesta i dagens utbud är orangebaserade och jag har kyligare färger med blå underton. Men, tro det eller ej, Nivea gör en helt underbar röd ton (07 Pomegranate) med lite rosa inslag. Lovely.

Röda läppar är klassikt, elegant och väldigt stilrent. En klarröd mun ger ett starkt intryck och berättar mycket om dess bärare. Film- och musikdivor, från Marilyn Monroe till Scarlett Johansson, har burit de röda läpparna som sin signatur (och är det gott nog åt dem, passar det oss andra!).


ps. naturligtvis gick jag och köpte ett splitternytt Nivea Pomegranate så fort butikerna öppnade igen den 2 januari. Längre än en dag klarar man ju inte utan varje tjejs bästa vän!


Nyårs-outfit

2009 firades med en 50-talsklänning fyndad på marknaden i Castiglione della Pescaia i Toscana i somras. Efter många år av både snygga och pinsamma guld- och silverglittrande outfits så satsade jag i år på att vara originell och köra all black på nyårsafton...Klänning, marknaden, 10 euro
Halsband, Accessorize, 15 euro
Örhängen, present
Tröja (under), Mango, present
Den här outfiten är enkelt och elegant stylad men kändes ändå festligt!Gott nytt år till alla!


RSS 2.0