Dagmar vår/sommar 2010

Stockholms "mini-modevecka" (måndag till onsdag) på Berns är i full gång. Mina favoriter från igår var romantiska men tuffa Dagmar:





Modernbohemiskt





Chict.





Elegant.


Skönhetstävlingar: för eller emot?

Läste ett intressant inlägg på bloggen Massa snack skrivet av en polack (http://dianap.blogg.se) om Fröken Sverige, Miss Universum och skönhetstävlingar i största allmänhet och blev inspirerad till att säga vad jag tycker!

"Så trött på feminister som förstör för vackra kvinnor", skriver bloggaren Diana. "Va fan, låt kvinnorna visa upp sig i bikini om de så vill. Framför en massa publik och domare. Vem är vi att döma?"

Jag håller både med Diana och inte (mest inte, som ni snart kommer att se...) i och med att jag jättegärna skulle tittat på Miss Universumtävlingen själv och tyckt att det var jättekul att kolla. Jag skulle kommit med kommentarer om vem jag tyckte var snygg eller inte och kollat in aftonklänningarna.

Som liten älskade jag skönhetstävlingar. Jag satt uppe sent för att se Miss Universum och spelade in alla tävlingar på videoband. 9-åriga Saschas största dröm var att bli Miss Universum (inte speciellt uppnåeligt då jag som liten mest liknade Ugly Betty till utseendet) och jag övade framför spegeln på både vinnarleende och modellhållning, illa matchat med mina runda glasögon och frissiga hår i flätor...

När jag var 13 blev en afrikansk tjej Miss Universum. Nu kan jag tycka att hon såg speciell ut, men som 13-åring blev jag inte övertygad. Då tänkte jag, vad är det som gör henne till världens vackraste? Att 12 "jurymedlemmar" valde henne? Men jag håller inte med. Och håller inte jag med så finns det ju andra som inte håller med. Så då är hon ju inte världens vackraste. Vilka är egentligen kriterierna för vem som är vacker och vem som inte är det? Vem bestämmer hur världens vackraste kvinna ser ut? Och varför är det alltid, alltid kvinnor som bedöms? Mr Universum finns ju, men är mest en bodybuildertävling, med mycket mindre snack, PR och hype omkring sig.

En tävling som Miss Universum sätter grunderna för vad som är vackert genom att förespråka ett ideal. Jag undrar då vad som ger dessa "domare" kraften att påstå att ett sorts utseende är vackrare än ett annat? Hur ska småflickor som är lite mulliga och/eller glasögonprydda känna sig när de ser silikonbystade och supermagra kvinnor målas ut som vackra på TV? En 15-åring kanske inte har livserfarenheten att se detta för vad det är - ett PR-event som egentligen har väldigt lite med skönhet att göra, i och med att skönhet är SUBJEKTIVT. Beauty is in the eye of the beholder.

Jag tycker egentligen inte att skönhetstävlingar är "hemska"  eller "kvinnoförnedrande", men jag kan ifrågasätta kvinnobilden de framhäver. I Italien finns inte ens aftonklänningsmomentet - deltagarna har bikini på sig hela tävlingen igenom, bredvid den kostymklädde 50-årige programledaren som ofta kommer med erotiska kommentarer anspelande på tjejernas kroppar. Många av de här flickorna är dessutom bara 17-18 år gamla. Medan Fröken Sverige kom med frågor som "vad innebär kvinnlighet för dig?"  fick Miss Italia-kandidaterna läsa upp ordramsor och göra små improviserade danser framför kameran (nämnde jag att de var i bikini hela tiden?) med ett påklistrat leende.

Det som stör mig är att organisatörerna är alltför snabba med att påstå att "detta är inte en modelltävling" och "vi fokuserar på inre skönhet". Ändå är aldrig en överviktig, kortväxt, glasögon- eller tandställningsbesmyckad flicka med. "Mångfald" betyder snarare en blond, en brunett, en asiatisk, en mörkhyad - men alla är de 1.75, pinnsmala och...deprimerande likadana.

Den dag jag ser en skönhetstävling med alla slags storlekar, färger, former och bedömning baserad på annat än kroppar, då blir jag lika frälst som när jag var liten. Kanske ska jag ta och organisera en själv? Nån som vill hjälpa till?





Ryska Ksenia Sukhinova som vann Miss World 2008. Rysligt vacker.

Svensk sommar!

Msn-samtal, fredag eftermiddag:
Jag: Jag saknar Italien så att jag dör!
Min italienska kompis: Tänk på att du bor i en så otroligt vacker stad!
Jag: Jag vet, men...det är tråkigt!
Min italienska kompis: Vilken tid blir det mörkt i Stockholm nu?
Jag: Vet inte, vid typ 23.
Min kompis: Du fattar inte vilken tur du har!

Efter fem somrar i Italien trodde jag aldrig att jag skulle uppskatta svensk sommar så mycket som jag gör...Stockholm är fantastiskt! Jag upptäcker staden på nytt med min italienska pojkvän och börjar faktiskt se Stockholm utifrån turisternas/invandrarnas ögon.
 Nu när vädret når 25-gradersstrecket varje dag så har vi absolut inget att avundas varmare länder (det regnar i Italien och blåser i Grekland, bara så ni vet). Vi har tillgång till pulserande storstadsliv såsom strand, sol och bad. Vi kan ta långpromenader vid vattnet, åka galna bergochdalbanor på Gröna Lund, shoppa både dyrt och billigt, gå på museum gratis, sitta på mysiga kaféer, festa på härliga barer och discon, äta mat från alla världens håll och kanter samt sola både i parker och på stränder staden över. Svensk sommar är toppen!


Summer Love
Summer Love by Sascha and the City on Polyvore.com




Klänningar, toppar, ballerinaskor och väska, shopruche.com
Solglasögon, Ray-Ban
Halsband, Betsey Johnson


RIP MJ!

Jag har inga ord.

Idag var en helt vanlig dag, tills ett sms kom från min syster: ni vet väl att Michael Jackson är död?

Död, nej, det kunde väl inte stämma, tänkte jag. Michael Jackson kunde inte dö. Han var typ odödlig.

Men tänk att det var sant.

Världens största artist har helt oväntat dött.

Michael Jacksons musik får mig att minnas min barndom, min tonårstid och en tid som just verkar som att jag drömt ihop. Men Michaels musik stannar kvar i tiden. Alla hans låtar är klassiker och vi dansar ännu till dem varje helg. Från coola Bad och magiska Thriller till romantiska Will You Be There och supersorgliga Earth Song (är det bara jag som grinar ihjäl mig till videon eller finns det andra som är lika överemotionella som jag?), Michaels musik har själ. En legend har lämnat oss.




Vad är meningen?

Ibland oroar jag mig för människosläktet.

Då jag följde dokusåpan Making The Band på MTV (älskar sång- och dansprogram...Idol, Talang, America's Best Dance Crew, Girlicious...jag kollar på allt, bara det sjungs och dansas!) blev jag positivt överraskad av den unga sångerskan Aubrey O'Day:



Snygg, begåvad och karismatisk blev Aubrey naturligtvis invald i popgruppen Danity Kane för sina sång- och danstalanger. Hon blev snabbt gruppens stjärna, men som det ofta går med dessa grupper så splittrades Danity Kane.

Och vad hände med Aubrey?

Det här:





Om vi bara för en sekund glömmer mitt hat för Playboy och allt som har att göra med det (som den där satans kaninen), så kan vi bara konstatera transformationen från girl next door (med perfekta magmuskler, men ändå) till en superblonderad, silikonbröstad, orange Barbiedocka, exakt likadan som tusentals andra Californientjejer som svassar runt i Hollywood med förhoppningen om en karriär. Tilläggas bör att bakom det fejkblonda håret finns faktiskt en hjärna (om än på semester): Aubrey har spelat teater på Broadway och startat en egen välgörenhet för HIV-drabbade barn.

Jag vill inte kritisera unga tjejer som väljer att vika ut sig. Alla har sin egen väg och sina egna val. Men jag undrar bara hur det kommer sig att alla - ALLA - unga tjejer som provar sig på en Hollywoodkarriär förr eller senare fastnar i bimbofällan. Från Ashlee Simpson till Heidi Montag, man kan inte slå på MTV utan att mötas av den glada åsynen av åtminstone ett silikonmonster. Är detta vår enda bild av skönhet? Blonderat hår, jättetuttar, orange brun utan sol, inexisterande kläder och en blick som säger "ligg med mig"? Vad sänder det för meddelande till unga tjejer som drömmer om en karriär inom sång, dans eller film?

Idag är Aubrey lesbisk (kärlek eller bara teater?). Hon jobbar på sitt första soloalbum och, quelle surprise, på en egen realityserie. Jag hoppas bara hon återfinner sig själv nånstans på vägen.




Snygg? Absolut. Äkta? Inte längre!


Utförsäljning!

Imorgon är det dags för utförsäljning och rea på Pimpinette och Patouf där jag jobbar!!

Ursnygga kläder till toppenpriser...missa inte om ni bor i Stockholm!

Mer info finns på http://pimpinettepatouf.blogspot.com





Pimpinette





Patouf

Annas många ansikten

När jag stylar mig till sommarens alla utekvällar vill jag i år ta inspiration av ryska (vad annars?) modellen Anna Seleznevas många stilar på vårens catwalker....





Elegant hos Lanvin





Rockig hos Balmain





...och änglalik hos Valentino! Den här looken är min överlägsna storfavorit från säsongens visningar. Den visar hur enormt fel beslutet att avskeda Alessandra Facchinetti från Valentino var då Facchinetti lyckas skapa en himmelsk, stilren kollektion utan att tappa det exklusiva, lyxiga Valentino-konceptet. Underbar bild, allt bara är perfekt!


Några av Annas finaste makeuper:





Partysnygg hos Michael Kors





Klassisk hos Bottega Veneta (snygg stumfilmskänsla!)





...och återigen änglalik hos Valentino (tänk om man såg ut så här hela tiden...eller iallafall en del av tiden! Sjukt vacker!)


Om inte detta vore nog står Anna även för en av årets snyggaste reklamkampanjer:






Jag spår den här tjejen en lysande framtid! Inte bara för att hon kommer från mitt hemland utan för den där speciella kameleontegenskapen som gör att hon förkroppsligar massvis med olika stilar lika vackert. Det är det som gör en supermodell!


The big day!

Igår var alltså min födelsedag.

Efter att ha flyttat tillbaka hem till Stockholm förväntade jag mig en lite lagom halvtrist födelsedag.
"Ingen kommer att komma", sa jag till min pojkvän. "Alla presenter kommer att vara trista och det kommer att regna dessutom."

Och tänk att det gick...helt tvärtom! Vädret var kanon (sommaren är äntligen här!), jag väcktes av solens sken och en present som redan stod och väntade på mig. Jag och min älskling gick och tränade, åt en härlig frukost och shoppade present till mig. Kvällens middag gick lysande, massor med roliga kompisar kom och vi hade en jättehärlig kväll som avslutades med en underbar promenad vid vattnet med min kille och två andra kompisar. Helt fantastisk dag!





Min outfit:
Klänning, Oasis
Bälte, Melo e Grano (italiensk lågpriskedja)
Leggings, Calzedonia (italiensk butikskedja specialiserad på strumpor och strumpbyxor)
Skor, H&M





Presenterna (tack så jättemycket till alla!!!)






Body Shop presentask från mina systrar
Åhléns presentkort från tre av mina mest fantastiska och mest galna tjejkompisar
Hugo Boss parfym av två vänner till mig som är världens bästa pianopar


...och...







...armband från Pilgrim som jag valt själv med min älskling!!







...hoppas på minst 26 år till av kärlek!!!!

I väntan på morgondagen...

Imorgon fyller jag 26 år.

Tiden flyger förbi utan att jag får riktigt grepp om den, utan att jag tar kontrollen över mitt liv. Det känns om om det var igår som jag la mig i min säng hemma i Florens, pirrig och glad över att jag skulle börja studera på modeskola följande dag, och imorse vaknade jag här i Stockholm, med utbildningen redan bakom mig. En del av mig är lättad att skolan är över och entusiastisk inför framtiden. En annan del är lite orolig.

Att ha flyttat tillbaka till Stockholm har inte tillfört mitt liv samma friska fläkt som jag hoppats på. Min pojkvän har jättesvårt för att få jobb och lära sig svenska, vädret är som det är och vad gäller mitt skrivande verkar jag mest ha kört fast i gamla, lata, småirriterade hjulspår.

Varje morgon vaknar jag med en känsla av att något saknas, en känsla av tomhet runt mig som bara uppvägs av att min pojkvän ligger bredvid mig. Det känns som att mitt liv går på rutin, att jag strävar efter något som inte ens jag har koll på vad det är och försöker desperat att skapa ett liv som passar mig efter att ha gett upp ett som verkligen gjorde det.

Saknaden efter Italien gör sig påmind då regnet smattrar ilsket mot paraplyet medan mina gamla klasskompisars status på Facebook är "ligger på stranden" och när jag ringer runt till mina gamla kompisar för att organisera en utekväll och alla tackar nej för att de har ju man, lägenhet, jobb och barn nu. De är vuxna. Är jag?

26 är inte gammalt. Men det är ungefär 10 år äldre än min mentala ålder. Jag längtar efter frihet, solstrålar, regnbågar och nya möjligheter. Jag lever på min nyfikenhet, min entusiasm och den där speciella sommarenergin som verkar ha slocknat här i Stockholm. Jag vill ha sol och italiensk sommar, men tomheten jag känner bottnar i en längtan efter kaos, tanklöshet och ett totalt, befriande brist på ansvar.

Det som gör mig lycklig är att min kärlek är här vid min sida. Att vi är två. Och att det alltid kommer att vara vi två. Men till alla er som plågar oss med frågor: vi tänker INTE köpa villa och skaffa barn any time soon. Vi är alldeles för unga. Jag är trots allt bara 26!





Presenten som ligger på bordet kommer från mina underbara systrar. Jag får inte öppna den förrän imorgon. Den ligger där och lockar och det är svårt att inte slita av pappret på en gång...men ska försöka hålla mig!

Glad midsommar!

Inspirerad av Stella McCartneys perfekta midsommaroutfit...



...här på modellen Jessica Stam...


En blommig klänning är ett verkligt must have till sommaren, tillsammans med ett par bruntonade solglasögon, en mönstrad väska och ett par skyhöga kilklackar!






Klänning, Stella McCartney
Väska, Accessorize
Solglasögon, D&G
Kilklack, Car Shoe
Armband, Emilio Pucci


Untitled





"Absence is to love what wind is to fire. If the fire is small, the wind kills it. If the fire is big, the wind makes it stronger."


                          - Diane von Furstenberg

Klänning, 3.1 Philip Lim
Väska, lindestore.com
Skor, Viktor & Rolf
Solglasögon, Michael Kors
Ring, applesofgold.com


www.polyvore.com

Sascha och David inreder...

Jag har nu som ni kanske vet gått och blivit sambo! Att bo med pojkvännen är supermysigt och roligt - inte minst för att vi båda kan inreda vårt hem efter vår gemensamma smak...okej, efter min smak! Här kommer exklusiva bilder från vårt fantastiska nya hem!






Min antika byrå som var en present från ägarinnan till lägenheten, tillsammans med helfigursspegeln (yippie!). Bredvid står min pojkväns klassiska gitarr (som han byggt själv!)




Den gigantiska solfjädern är en gammal present från mina systrar som följt mig varje gång jag flyttat...





De här fjärilarna finns på Åhléns för ynka 29 kronor styck!





Mitt underbara duschdraperi med Audrey Hepburn-tryck är en present från min bästa kompis som vet hur mycket jag älskar Audrey!!!





...och min favoritplats i lägenheten - min garderob!


Premiären av Privileged

Då Gossip Girl tog slut på Kanal 5 förra veckan kände man ju en akut saknad. Men igår kväll hade en helt lovely efterföljare premiär: Privileged, som följer Megan, en ung reporter, och hennes undercover-uppdrag som privatlärare till de bortskämda systrarna Rose och Sage, döttrar till kosmetikamogulen Laurel Limoges.

Stil, drama och snygga killar är egentligen allt jag behöver i en tv-serie att slappa till en söndagkväll, men Privileged är även rolig, avkopplande och intressant! Tipsar om nästa söndag klockan 19 på Kanal 5!


Tillbaka till min nya look!





Igår hade jag en riktig toppenlördag! Trots det trista vädret kostade jag på mig ett efterlängtat frisörbesök (hos Hannas Salong på Gärdet som är hur bra som helst) och fick på så sätt tillbaka min älskade lugg...idag är den redan bakåtkammad men jag måste säga att det känns bra att veta att jag har tillbaka den! Att klippa lugg blev verkligen ett lyft för mig - min fyrkantiga ansiktsform är som gjord för den här typen av frisyr. Om den bara låg såhär jämt också...


Bröllopsdrömmar...

Förra veckan var jag och min pojkvän på bröllop. Det var både underbart och konstigt. Underbart därför att jag alltid har tyckt att bröllop är så otroligt romantiska. Konstigt för att det var en gammal gymnasiekompis som gifte sig. Jag har alltså känt människan i tio år, och nu är hon plötsligt någons FRU!

Frågorna haglade förstås över mig och min kille: när ska ni ta steget då? När är det dags?
Låt mig bara säga en gång för alla: hade vi råd så skulle jag förmodligen stå och prova brudklänning i detta ögonblick!

Har en idé om hur min drömklänning ska se ut...






eller så kan man alltid ta inspiration från fantastiska Carrie och alla hennes magnifica klänningar:


Sascha testar brun utan sol

Man hade ju föredragit sol under sommarmånaderna, men man kan inte alltid få som man vill. Regnet smattrar på min fönstrerruta och termometern vägrar att klättra över 15-gradersstrecket.  Så jag satsar på att bli läckert fejkbrun i sommar!

Ska man ge sig ut i B-U-S djungeln så finns det flera alternativ: kräm, spray och servetter. Jag har provat mig på fyra olika sätt att bli "sol"-bränd, som alla lovar en lätt solbränna utan ränder eller orange händer.

KRÄMER:

Johnson Holiday Skin: gjorde inte ett dugg! Min gråbleka feja behöll sin vinterfärg utan att påverkas det minsta av daglig applicering av denna kräm. På plussidan slapp man ju bli randig...
Betyg: 2 av 5

Dove Summer Glow: enkel att påföra, fin färg och snabb verkan! Men man måste vara ganska noggrann, annars riskerar man att bli randig (ett mindre missöde som mina ben råkade ut för i somras...)
Betyg: 4 av 5


SERVETTER:

L'Oréal Sublime Bronze: väldigt brun färg, väldigt snabbt och lätt...och det luktar gott! Blev dessvärre något randig...
Betyg: 4 av 5

Garnier Ambre Solaire No Streaks: no streaks var ordet! Jättesnygg, ej för stark färg utan ränder!
Betyg: 5 av 5


Har ni något tips?





...det är ju så här man vill se ut på stranden!


60 frågor!

Fick detta på Helenas blogg (http://helenismode.blogg.se) och ni vet ju alla att jag älskar sånt...

1. Hur gammal är du om fem år? Tänk att då är jag hela 31 år!
2. Vem var den sista du träffade? En av mina chefer, Anna
3. Hur lång är du? 170
4. Vilken var den senaste film du sett? Hitch som gick på tv för nån vecka sen
5. Vem ringde du senast? min amore
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? köp toapapper! jag älskar dig! (till min D.)
7. Vad är dagens planer? jobba, träffa en kompis, laga middag med älsklingen,
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? jag kommunicerar med världen via sms
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? skilda
10. När såg du senast din mamma? i söndags på en av våra supermysiga söndagsmiddagar med hela familjen
11. Vilken ögonfärg har du? grön/bruna
12. När vaknade du idag? 07.55
13. Har du någon gång hittat en katt? ja, i somras i Italien hittade vi en kattunge som i slutet av sommaren fick följa med en tysk tjej till Tyskland.
14. Vilken är din favoritplats? Riva del Sole!! Saknar!
15. Vilken plats föredrar du minst? Tumba...sorry familjen men det är inte kul i en liten håla med bara skog.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? på en modefotografering då jag är moderedaktör på en tidning
17. Vad skrämde dig som barn? mörkret
18. Vem fick dig att skratta senast? mina systrar
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? nej, hade jag en vinylspelare så!
20. Har du stationär eller bärbar dator? bärbar! den är min bebis!
21. Sover du med eller utan kläder på dig? nattlinne eller linne och trosor
22. Hur många kuddar har du i sängen? två - en till mig och en till D.
23. Hur många landskap har du bott i? ett i Sverige, två i Italien, ett i Ryssland och en amerikansk delstat
24. Har du någon gång spytt på fyllan? ALDRIG!
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor! Helst något högklackat och fint...
26. Är du social? massor! men jag kan även bli jättereserverad om jag är deppig
27. Vilken är din favoritglass? Biscottino från Paradise i Castiglione della Pescaia
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? shoppa, resa, ge till välgörenhet och köpa presenter till de jag älskar
29. Tycker du om kinamat? lovely! ska äta i helgen mums
30. Tycker du om kaffe? love it, inte en dag utan kaffe (behåller ditt svar där Helena - kunde inte sagt det bättre själv)
31. Vad dricker du till frukost? espresso utan socker
32. Sover du på någon särskild sida? Ja, vid väggen
33. Kan du spela poker? jag minns inte reglerna så bra, men blir jag påmind så är jag asbra!
34. Tycker du om att mysa? älskar att mysa!
35. Är du en beroendemänniska? ja om det rör sig om kaffe, socker, shopping eller musik
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? juliette lewis
37. Vill du ha barn? vet inte...jobbig livsfråga!
38. Kan du några andra språk än svenska? italienska, engelska, ryska, lite franska, lite spanska och lite kinesiska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej och slipper helst
40. Föredrar du havet eller en pool? båda!
41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder, accessoarer, smink, resor
42. Äger du dyra smycken? ja, mammas gamla
43. Har du någon gång testat narkotika? nej och kommer aldrig att göra det
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? extra strawberry tuggummi
45. Vem är den roligaste människan du känner? Min bästa kompis Stefano
46. Välj ett ärr på din kropp? på högra foten har jag ett från förra sommaren då jag drämde foten i en metallgrej i marken
47. Vad har du för ringsignal? Semplicemente med Zeroassoluto
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? nej, har flyttat för många gånger
49. Flirtar du mycket? sådär, man är ju nästan gift numera hehehe...men ja, lite blir det!
50. Vart togs din profilbild för din blogg? hemma hos mina föräldrar
51. Kan du byta olja på bilen? nej, har inget körkort!
52. Har du fått fortkörningsböter? den bästa delen av att inte ha körkort är att man slipper sånt!
53. Vilken var den senaste bok du läste? One Fifth Avenue av Candace Bushnell
54. Läser du dagstidningen? japp, Metro och City!
55. Prenumererar du på någon veckotidning? nej för jag flyttar ju så ofta. Men köper Sofis Mode varje vecka!
56. Dansar du i bilen? ahahaahahaha spionerar ni på mig?
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? the voice
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? knappstorlekar! skulle köpa till min chefs nya kollektion
59. När var du i kyrkan senast? var inne i kyrkan där min mamma går för nån vecka sen
60. Vilka personer utmanar du? alla som vill!


Fashion fades. Style is eternal.




"Elegance is the prerogative of those who have already taken possess over their future."
                            - Coco Chanel


Klänning, Oasis
Skor, Christian Louboutin
Solglasögon, Chanel
Väska, Chanel
Halsband, Forever21



www.polyvore.com


Min nya stilikon!

Just nu är jag obsessed with Olivia Palermo och hennes stil.





Inte nog med att människan är en av de vackraste personer jag någonsin sett...






...hon har en drömgarderob också!






Och en fantastisk lägenhet!!






Vore detta inte nog så ryktas det om att Olivia ska börja jobba för amerikanska ELLE i år!





Avundsjuk? Jag? Nää!!


Dagens outfit 05.06





Cardigan, H&M (panikköpt på grund av det hemska vädret!!), 198 kr
T-shirt, designad av Dita von Teese för Fashion Against Aids, H&M, 149 kr
Jeans, Mango, 49 euro
Ballerinaskor, Cinti (Florens), 60 euro
Armband, Swatch, present från min älskling

Bloggtips!

Jag har hittat en toppenblogg, SMAL, http://skonhetsideal.blogspot.com. som tar upp självförtroendefrågor och funderingar kring de aktuella skönhetsidealen. SMAL är en organisation som jobbar för mer mångfald i dagens skönhetsideal, med målet att skapa ett mer hälsosamt sådant.

Verkligen kul och uppfriskande med en blogg som faktiskt ifrågasätter vårt samhälles ideal och tar upp frågor som "får feta finnas i dagens samhälle?" och "är det kurvor som gäller nu?".

SMAL (Start Marketing All Looks) menar att varken smala eller kurviga ideal ska föredras utan att alla tjejer ska ha rätten att känna sig vackra och accepterade. Varför får inte alla bara vara som de, är, undrar bloggaren och får mig genast att hålla med.

Tipsar alla om att gå in på SMAL. Och tänka till.


XOXO...you know you love me



"Style is the dress of thoughts".

           - Lord Chesterfield


"Once again, the world has proved - anything you can do, I can do better."
              - Blair Waldorf


Väska, Chanel
Halsband, Miss Selfridge
Stövlett, modcloth.com
Hårband, Forever 21
Klänning, H&M


www.polyvore.com

Ingen triangel i år!

I helgens oväntade sommarväder blev jag inspirerad att ge mig ut i butikerna och leta efter en snygg bikini (då två av mina har kommit bort i flytten från Italien...), på jakt efter snygga färger, roliga mönster och framför allt en skärning som visade min figur på bästa sätt - det vill säga en push-upbikini, eller iallafall något med bygel.

Men det var ju lättare sagt än gjort när affärerna svämmar över av triangeltoppar som enbart passar modellerna som glatt kastar sig i vågorna på reklambilderna - pinnsmala, plattbystade tonåringar som alldeles utmärkt klarar av att hoppa i poolen iklädda en triangelbikini utan att halva brösten faller ut. Hittade en ursnygg bikini på Cubus, vit med ett tropiskt palmtryck på framsidan, som givetvis bara fanns i trekantsmodell eller, ve och fasa, BANDEAU!! Här har vi en modell som enligt min blygsamma åsikt inte passar någon alls - till och med skyltdockans bröst ser ut att hänga som två säckar! Varför i all världen skulle jag köpa en bikini som får min byst att se ut som två hoprullade korvar?





Ursnyggt på modellen.  Mindre snyggt på mig.



Sedan så hjälper det ju inte att min kille kommer med kommentarer som "jamen den där triangeln satt jättebra på dig, ni tjejer fattar ju inget! Killar borde välja era baddräkter. Ni kan ju inte tänka på hur den sitter, utan på hur den ser ut."
   Lilla gubben, hur en bikini sitter är liksom själva basen i hur den sedan kommer att se ut. Och då föredrar jag något som är så smickrande som möjligt. Frågan är bara var jag ska hitta det?






Svårare än så här behöver det faktiskt inte vara. Synd att Victoria's Secret bara finns i USA, men snart ger jag väl upp och använder mig av deras smarta shipping-tjänst!


RSS 2.0