Fun Fearless Female!

Igår besökte jag Cosmopolitans event Fun Fearless Female - dagen i Solna, en heldag som fokuserade på att få unga tjejer att ta nya chanser inom karriären, att våga mer och bli mer modiga, att satsa på våra idéer och att marknadsföra oss själva för att nå våra mål.

Dagen började med en fika där jag träffade två tjejer som jag hade så mycket gemensamt med att det blev skrämmande - de jobbade båda inom marknadsföring, hade just kommit hem från en utlandsvistelse och hade pojkvänner som inte kunde svenska och därför hade svårt för att få jobb! Blev helt mållös.

Programmet innehöll föreläsningar som tog upp teman som konsten att vara modig och att lyckas som enterprenör, samt workshops om arbetsintervjuer, hitta sina drivkrafter och personlig PR (en workshop med en jättekul tävling som gick ut på att skriva en text på temat "därför är jag fantastisk" - vinnaren får en praktikplats på en PR-byrå inom mode, skönhet och livsstil...håller tummarna!). Sedan följde en pratstund med Emma Wiklund, en fantastiskt vacker och spontantrevlig tjej (som inte alls såg ut som 40...lika snygg i verkligheten som på bild!) och Cosmos chefredaktör Maja Persson som pratade om hur man blir en Fun Fearless Female...och hur man vinner en praktikplats på redationen! Vi fick en hel del tuffa frågor med oss att svara på för att tävla om den, så jag har en hel del att jobba på!

Hade en jätteinspirerande och motiverande dag och kunde inte vara gladare för att ha gått upp klockan sju på en lördagmorgon! Tack Cosmo!




Ny och spännande blogg!

En underbar del av mitt nya liv som praktikant är att jag faktiskt får BLOGGA PÅ ARBETSTID! Lyx va? De två tjejerna jag "jobbar" för, Anna och Sasha (ja, hon heter likadant som jag!) som driver märkena Patouf respektive Pimpinette, har gemensam butik och ateljé på Norrbackagatan i Stockholm och jag har fått äran att skapa en ny blogg för butiken!

http://pimpinettepatouf.blogspot.com kommer det att uppdateras om allt som händer i butiken, som just nu då det är 20% på vårkollektionerna (ej väskor) från både Pimpinette och Patouf.

Jag tycker det är jättekul att skapa och driva den här bloggen, då Pimpinette och Patouf har två stilar som både är lika och olika sinsemellan men som jag förstår, känner igen mig i och kan representera i bloggosfären! Min målsättning är nu att dra till mig många läsare och på så sätt väcka mer uppmärksamhet för dessa två märken som är värda att bli kär i!










Flickig vintagekänsla hos Patouf...


 


...och eleganta skärningar med feminina mönster från Pimpinette


http://pimpinettepatouf.blogspot.com


En vanlig dag som praktikant

Som praktikant på Pimpinette och Patouf Flagship Store och atelier på Norrbackagatan i Stockholm varierar mina arbetsuppgifter från ärenden (jätteroliga såna, som att lämna/hämta kläder på PR-byrå) till marknadsföringsideer och, tro det eller ej, blogga på arbetstid! (Pimpinette- och Patoufbloggen är på väg, mer info kommer när det allt är klart!)

Patouf och Pimpinette är två aktuella svenska modemärken som drivs av modeskaparna Sasha Norén (Pimpinette) och Anna Angseryd (Patouf). De skapar kvinnligt och romantiskt mode men har två väldigt speciella, egna stilar. Att kliva in i butiken känns som att ta en steg in i en feminin och romantisk värld och atmosfären lockar till shopping! Just nu är det dessutom 20% på vårkollektionerna (ehehe vadå smygreklam...)

Idag fick jag besöka en PR-byrå för att lämna kläder och hjälpa en student på Berghs med slututställningen där Patoufs kläder ska vara med...resten av dagen har ägnats åt den nya bloggen och marknadsundersökning...och så sålde jag en kjol och en topp!







...jag är Sveriges Whitney Port!

Naket tack

Hudfärgat är tillbaka i vår...krämiga beigerosa nyanser och florstunna tyger, drömlika siluetter och mjuka linjer:



Blumarine




Bottega Veneta




Valentino




Superfeminina kaffelatte-toner som går över i blekrosa och gräddfärgat, mjuka material och detaljer som volanger och draperingar skapar en änglalik stil.
För att återskapa denna romantiska look:





Mango





Adidas by Stella McCartney




Miu Miu




Moschino






Läppstiftsfeminist? Javisst!

Läste Annika Marklunds krönika i senaste numret av Sofis Mode. Annika, som jag tycker skriver väldigt skarpt och träffsäkert, minns tiden då boken Fittstim kom ut.
"Vem är det som säger att vi måste raka, banta, smörja, skrubba, parfymera och noppa? Vem är det vi försöker lura? Varför ska vi försöka efterlikna Barbiedockor för att duga?" undrar Annika, som menar att tio år efter Fittstim "står vi nu här, mer välrakade, insmorda och parfymerade än någonsin. Och vi vet fortfarande inte varför."

Krönikan fick mig att minnas min kortvariga tid på en högskola i Stockholm där jag fann mig omringad av feminister i bästa Fittstim-stil (vill inte generalisera, men just i det sammanhanget så rörde det sig om orakade, osminkade tjejer med maskulina kläder på sig. Inte för att det är något fel med det) som helt enkelt vägrade att godta mig som feminist. Helt enkelt därför att jag, utrustad med slätrakade ben, läppglans och minikjol, förkunnade en Sex and the City-inspirerad feminism som nu de flesta tjejer kan skriva under på - nämligen friheten att säga: "jag rakar, noppar och parfymerar för att JAG tycker att det är snyggt. Inte på grund av män. Inte på grund av ideal. Men för min egen smaks skull."

Jag blir arg när jag som tjej ställs inför valet att antingen kalla mig feminist eller använda mascara. Varför i all världen skulle en feminist vara någon som säger nej till att känna sig snygg? Det är väl det feminism handlar om, rätten att känna sig säker, snygg och stark? Rätten att välja? Vill man inte raka benen finns det väl ingen som tvingar en, men vill man göra det ska man inte heller behöva försvara sig. 2009 handlar feminism om rätten att vara sig själv som kvinna, vare sig det gäller en osminkad brud i Birkenstocks eller mig med mina stilettklackar.

Jag tycker, precis som Annika, att den här debatten känns gammal och uttjatad. Men till skillnad från många andra så kallade feminister tycker jag inte att man är "offer för idealet" om man medvetet väljer att sminka sig och klä sig på ett visst sätt. Det behöver inte vara "samhället" som kräver det av en. Det kan helt enkelt vara jag som tycker att rosa läpplans och en kort klänning är fint.

Annika skriver i sin krönika om "Våtmarker" av Charlotte Roche, en bok som handlar om "en kåt artonåring som älskar analsex men föraktar intimhygien".  Är detta vad det har kommit fram till? Ska vi sluta tvätta oss för att vara feminister? Isåfall är jag inte med.

Det är en möjlighet att många unga kvinnor drar sig för att kalla sig feminister just för att standardbilden för ordet "feminist" är den här orakade, okammade varelsen i otympliga skor i full fart med att "bevisa" för världen att det sista hon bryr sig om är sitt utseende. Vad är det som är så otroligt ädelt i att strunta i hur man ser ut? Enligt mig är det ett tecken på brist på respekt för sig själv.

Utseendehysteri är naturligtvis inte hälsosamt. Det är jag den första som säger. Det är bara det att allt är inte så svart och vitt. Förutom Barbiedocka och vildvuxen skog under armhålorna finns det ett mellanting där de flesta moderna feminister samsas.  Tillsammans med dem skulle jag uppskatta rätten att 2009 kunna kalla mig för feminist. Komplett med noppade ögonbryn, eyeliner och hårfri bikinilinje.



Nytt liv...ny dator?

Efter en lång och ganska tung (även bokstavligen) flytt så har jag nu påbörjat mitt "nygamla" liv här i Stockholm med ny praktik, ny lägenhet, nya problem och nya möjligheter.

Finanskrisen känns av mycket starkare här i Sverige än i Italien måste jag säga, det hänger liksom ett stort grått moln av uppgivenhet i luften, inte minst när det gäller att anställa personal, vilket jag märker då jag söker jobb till min pojkvän. Någon som vill anställa en 31-årig jättecharmig italienare som inte kan så mycket svenska men är bra på en massa annat?


Just nu får ni ha lite tålamod med mig...tar lite tid att få upp internet hemma, så när jag inte får använda jobbets eller sno nån grannes (he he...) så får ni faktiskt klara er utan mig. Jobbigt men sant.

Men när det väl blir ordning på det så drömmer jag om HP Couture, designad av Vivienne Tam:






...är den inte lovely.

Bloggpaus

Haller pa att flytta! Ar tillbaka pa bloggen sa fort jag fatt upp internet hemma!






If I were a...dress

Om jag vore ett klädesplagg, då skulle jag vara en cocktailklänning från Lanvin.








Perfektion.

Idé till eget företag (inget för bantare!)

Ur de svåraste situationerna föds de bästa ideerna.

Idag höll jag på att få stressinfarkt av flytten, allt bara föll ihop och mina planer höll på att åka i stupet. Och som jag brukar göra när jag är stressad så planerar jag just nu att tröstäta choklad framför Project Runway-maraton hela kvällen...

Men jag har ingen större lust att ge mig ut och köpa ovvannämnda choklad.

Då nu tänkte jag...man kan beställa pizza. Man kan beställa kinamat. Man kan till och med beställa sushi här i Florens! Men jag vill ha SÖTSAKER!!

Så då föddes idén om en dessert-takeout - för alla oss deppiga tjejer som inte har råd att tröstshoppa och istället i vissa fall väljer att dränka våra sorger i brownies, morotskaka och muffins!

Några utkast:




Chokladdröm!






Humörhöjare!





Antidepressivt!




Så nästa gång ni är deppiga, nere eller stressade så go ahead och njut av lite sockerrus! Det hjälper!





...idag är jag sugen på en stor TÅRTA med choklad och vispgrädde!




Snyggt och svårburet

Jaha, nu är då sommaren på väg och även om man kommer att vara fast i kalla Sverige i tre månader så ville jag iallafall ta och satsa på en snygg baddräkt. Det finns mycket att välja bland i år, tipsar bland annat om La Perla (högbudget) och Benetton (lågbudget).

Men min favorit, den kommer från italienska Calzedonia och ser ut såhär:






Den har allt jag älskar: coola mönster (är det bara jag eller ser det ut som Missoni?), snygg geometrisk form och läckra färger. Problemet är bara att man blir så konstigt solbränd i en sådan baddräkt! Inte för att jag blir speciellt solbränd, min hud är inte speciellt mottaglig för sol och jag har samma blekgrå färg året runt, men ändå! Gillar designen men är inte speciellt sugen på att gå runt med lodräta snedstreck på magen....men fin är den!

Packa!

Nu är det exakt en vecka kvar tills jag flyttar hem till Sverige igen, vilket betyder att jag för alltid överger mitt rum i Florens.  I och med detta är mitt (redan pyttelilla) rum överfullt av kartonger, resväskor och liknande...får panik med tanke på hur ENORMA MÄNGDER det är som ska skickas, fraktas, köras och flygas (hälften ska till min pojkväns källare i Milano, andra hälften ska till vår nya lägenhet i Stockholm)! Jag tror inte att vi egentligen förstår hur mycket kläder vi har innan vi är tvungna att packa ihop rubbet! Sedan är det ju inte bara kläder och skor, utan alla mina böcker, smycken, väskor, foton i ramar, solfjädrar (har samlat på dem ), parfymflaskor (samlade på såna också), solglasögon och annat. Datorn ska man ju ha med också, både min och pojkvännens. Sedan hjälper det inte att min kille har två gitarrer att ta med sig, plus förstärkare. Hjälp...



En jämförelse



Skönhet!





Skönhet?







Ideal!







Ideal?



Vackra kvinnor är riktiga kvinnor. Och riktiga kvinnor har riktiga kroppar!

Utekväll!

Ikväll ska jag släppa all stress, alla besvikelser och all oro och bara DANSA LOSS med mina tjejkompisar!!! Jag älskar hela ritualen med att gå ut, att göra mig fin, att mötas upp med tjejerna, att dansa, skratta, till och med taxin hem! Hela grejen får mig på gott humör flera veckor efteråt!!





Clutch, lindestore.com
Sko, aldoshoes.com
Klänning, goddiva.co.uk
Läppstift, teamsugar.com
Örhängen, fantasyjewelrybox.com


www.polyvore.com


Nya nyanser till våren




Just nu utforskar jag min nyfunna passion för färg, i kläder såväl som i makeup. Blev förtjust i denna härliga bild från Clarins med en underbar vårmakeup...blev uttråkad under en lektion i kinesiska, så jag experimenterade med min fantasi i detta Photoshop-collage!

Mina make-up must haves till i sommar:

* Ögonskuggor och läppglans i friska, tropiska toner

* Turkos ögonpenna

* Korallfärgat läppglans

* Solpuder med solskyddsfaktor

* Blusher i bubbelgumsrosa





Färgexplosion

Under min resa till Barcelona blev jag förälskad. Inte bara i staden, dess energi och liv, utan även i ett spanskt modemärke vid namn Desigual som uttrycker hela känslan som utmärker Barcelona så väl: kreativa former, intressant design och färg, färg, färg!!!












...och klänningen som jag köpte:






...och jag med samma klänning:







Desigual gör även kläder för män, så vi köpte en t-shirt och ett skärp till min älskling:








I Sverige finns märket på blandade klädbutiker...gå in på www.desigual.com !


En av de vackraste platser jag någonsin besökt!

Nu efter en veckas bloggpaus är jag tillbaka...med nya intryck från en underbar stad! Från i onsdags till i fredags var jag och min pojkvän på vår första romantiska resa i Barcelona! Denna stad är inte bara egendomligt vacker och rik på kultur utan även trendig, fartfylld och levande. Mitt första intryck var en oemoståndlig lust att riva sönder biljetten tillbaka hem...





Utsikt över Park Guëll, designad av Antoni Gaudí





Columbusmonumentet vid havet längst ner efter Ramblas där vi bodde






Jag efter lite välbehövd shopping hos min nya kärlek Desigual (mer om det kommer i nästa inlägg!)



I framtiden vill jag absolut återvända till Barcelona, om inte bo där ett tag. Resan har fått mig att inse att jag inte är intresserad av att slå mig ner på ett ställe just nu, utan vill resa runt ett tag, bo i olika länder, bättra på mina språk, jobba med olika aspekter av modevärlden och skaffa mig nya erfarenheter. Vill ha min älskling vid min sida då varje ny upplevelse för oss närmare varandra och jag är allt mer säker på att han är mannen i mitt liv! Den här resan har varit en av mitt livs bästa och det känns både sorgligt att den är över och underbart att ha upplevt så mycket!


RSS 2.0