Drottning Olivia

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Många är de "The City" -fans som kallar henne för bitch, må så vara, men årets snyggaste stil har iallafall vackra Olivia Palermo. Varje gång jag ser en bild på Olivia är hon perfekt klädd, aldrig en detalj fel. Att hon dessutom är vacker som en dag gör inte saken sämre!


Stilinspiration Olivia Palermo:







Tröja, Lindex
Väska, Kathy Van Zeeland
Sko, nelly.com

Dagens look - dark lady

 

Nu blir det nästan för kallt för den här outfiten...

 

Jacka, Mango

Stickad klänning, Promod (Italien)

Strumpbyxor, Lindex

Stövlar, Din Sko

Väska, Gina Tricot

Armband, handgjort och köpt i Castiglione della Pescaia, Italien, i butiken Francesca Landi

Örhängen, Accessorize

Diadem (knappt synligt?), H&M


Victoria Beckham till Gossip Girl!

Idag var jag på Nordea för trista bankärenden och den 45-årige (gissar jag på) mannen som hjälpte mig med mina överföringar erkände att han "tittat på Gossip Girl till ett på natten, och nu vill jag bara sluta jobba och gå tillbaka hem och se resten!"

Då önskar jag att jag vetat om denna juicy gossip att dela med mig av: en av mina personliga stilikoner, Victoria Beckham, är aktuell för en roll i Gossip Girl. Blake Lively och Leighton Meester, årets kanske mest stilfulla skådisduo, är så förtjusta i Victorias klänningar som de fått bära i serien att de fixat in henne för en gästroll i ett avsnitt. Efter att ha gjort succé som sig själv i Ugly Betty ryktas det nu om att Victoria ska spela Chuck Bass' ex i ett kommande avsnitt! Detta är jag jättenyfiken på att se.


Vic i Vogue...

 

 




Leighton Meester i klassiskt kvinnlig röd klänning ur Victoria Beckham Collection


 

Blake Lively i en klarblå kreation från Victoria Beckham Collection



...själv kan man ju bara drömma om en av Vics snyggt skurna, stiliga klänningar. Såg att priset för den snygga röda som Leighton bär ligger någonstans runt 17 000. Julklapp någon?


Sascha vill ha, NU!

Idag lider jag av akut ha-begär:











Vill att Jimmy Choos H&M-kollektion ska komma ut nu. Vill ha råd med dessa fina ballerinor. Vill att det ska vara sommar så jag kan bära dem.

Fake it!

Nu när vintern faller på är (tyvärr) päls tillbaka på modet. Jag kan inte inte bli att förundras över att detta är lagligt fortfarande. Har vi lagar om djurrättigheter så borde väl pälsproduktion vara det första som ryker. Blir arg varje gång jag ser en ovetande ung tjej med (äkta) päls på sig, eller ännu värre, en sådan där hiskeligt ful pälsmössa på skallen. Vet de inte vad det är de stöder när de köper sånt?

För oss som har en hjärna, ett hjärta och respekt för andra levande varelser, finns lösningen till hands på flera modekedjor - FUSKPÄLS! Själv tycker jag inte om viss päls (får vem som helst att se 20 år äldre ut), men trots detta älskar jag denna vrålsnygga jacka i syntetpäls från Patouf:





Snyggt, värmande och ingen har dött för att skapa den!









Bilden kommer från Mint and Vintage, där märket Patouf finns! Annars kan ni alltid gå förbi butiken på Norrbackagatan 36 i Stockholm.


Hur naturlig är den naturliga kvinnan?

Nu när jag jobbar på mitt examensarbete om skönhetsideal uppstår många intressanta tankar och reflektioner om skönhet, kroppsideal och hur vi kvinnor egentligen tänker kring våra utseenden. Ett problem jag nyligen stött på är det som rör Den Naturliga Kvinnan.

Ni vet de där reportagen i tjejtidningar av stilen "Vad män föredrar" där någon stackare blir intervjuad på gatan och hasplar ur sig de typiska klichéerna som "jag gillar naturliga tjejer"? Jag skulle vilja veta vem den där naturliga tjejen är. Hur klär hon sig? Tränar hon? Vad gör hon med håret? Nöjer hon sig med att gå och handla osminkad eller visar hon sig au naturel även på pojkvännens släktträff? Och framför allt, var går gränsen för hennes påstådda naturlighet?

Ofta (för att inte säga alltid) menas det med "naturlig kvinna" en tjej som ser vacker ut utan att anstränga sig nämnvärt: perfekt hy utan smink, len och hårfri kropp och ett svall taget ur en Panténe-reklam, allt detta utan att röra ett finger (än mindre en rakhyvel). Synd bara att killarna inte riktigt verkar fatta den mängd tid och kraft som går åt för att skapa detta "naturliga" utseende: träning (för en naturligt fast kropp), bantning (för en slank figur "av naturen"), rakning ("hår? jag? aldrig!"), ansiktsbehandlingar (tro inte att den lena huden är en gåva från mamma och pappa), ecc ecc. Den "naturliga kvinnan" är en (onaturligt) perfekt varelse, inte genomsnittstjejen med stubb på benen, finnar och bad hair days. Och vem kan egentligen klandra killarna om de fantiserar om en overklig drömtjej? Allt jag ber om är att sluta kalla henne "naturlig", för det är det sista hon är.

Jag har aldrig dolt faktumet att jag är långt ifrån en "naturlig kvinna": jag går aldrig utanför dörren osminkad, jag skulle aldrig lämna hemmet i mjukisbyxor om det inte vore för att gå och jogga och jag är manisk vad gäller hårborttagning. Och jag skulle faktiskt fortsätta med det även om det blev högsta mode att vara naturlig på riktigt. Men något får mig att tvivla starkt på att den verkligt naturliga kvinnan någonsin kommer att träda ut i dagsljuset och vi kommer att traska omkring på stan blekfeta och håriga.

Jag minns när jag var ung (och dum?) och vaknade innan min kille för att sminka om mig så att han aldrig såg mig utan smink. Och jag skrattar åt det. Min nuvarande pojkvän har varje dag äran att se mig i pyjamas och glasögon (en söt rosa pyjamas och glasögon från Cavalli, men ändå), men har ser även hur mycket jag anstränger mig för att (nästan) alltid se mitt bästa ut. Naturligt eller inte.





Chanel Iman, den naturliga skönhetens nya ansikte. Iallafall enligt mig.


Elsas mode

Sofi Fahrman måste man ju bara älska. Hon är ju själva urbilden av den framgång vi (och med vi menar jag vi modebloggare) drömmer om: vansinnigt snygg, ALLTID fint och originellt klädd, grym på det hon gör (när jag har en tidning som heter Saschas mode där jag kan sätta min egen feja på omslaget varannan vecka, då har jag verkligen lyckats), bor mitt på Manhattan och nu kommer hennes debutroman "Elsas Mode" som jag längtar ihjäl mig efter att läsa! Okej, det kanske inte blir Nobelpriset i litteratur, men redan från bokens omslag framgår det tydligt att här vankas det beroendeframkallande glamour-chiclit som inte handlar om New York eller London utan vårt eget Stockholm! Ska bli jättekul att ta ett kliv in in Elsas glitterglammiga version av huvudstan.

Sedan tycker jag att det är lite extra kul att det skrivs en bok om att modeblogga eftersom modebloggar har blivit ett sånt fenomen. Lite kul för jag var en av Italiens första modebloggare när style.it startades och "förutspådde" att hela blogggrejen skulle bli enorm. Jag (och många andra) struntade att lyssna på tidningar som hävdade att "nu räcker det" med modebloggar förra året och håller inte med dagens Stockholm City om att "modebloggen har blivit töntig", för titta vilka makthavare vi har blivit i modesamhället! Bloggandet är en del av en modekultur som utmärker nutiden på ett ganska fantastiskt sätt - det är ju hur coolt som helst att vi kan uttrycka oss på det här sättet och tänk på hur mycket roliga människor man lär känna genom att blogga. Och vilken inspiration man får! Fast jag jobbar med att skriva kommer jag aldrig att kunna sluta blogga - Sascha and the City är en del av mig! En ganska viktig sådan, dessutom. För mig och alla andra som älskar att blogga och läsa andra bloggar finns nu alltså en liten rosa godbit ute i bokhandeln!





Mitt första Cosmojobb!

Först och främst ber jag om ursäkt för lång bloggfrånvaro på grund av en resa till Milano (alltid lika underbart). Sedan vill jag uppmärksamma alla på att det första numret av Cosmopolitan där JAG är med är ute nu! Tittar ni riktigt noga på sista sidan av modereportaget "En Kärlekshistoria" står jag med som modeassistent!

...och titta vad fint det blev!!



 

Romantisk och feminin styling i dekadent lyxmiljö - kan det bli snyggare?

 




Tro det eller ej men nästan alla klädesplagg på den här fina bilden kommer från kedjor som H&M och Lindex!







Modellerna Leona och Viktor är ett par i verkliga livet så inlevelsen på bilderna var alldeles äkta!


Sedan om ni tittar på sista sidan där ni hittar ett "Fling eller Flickvän" -quiz så är det jag som har bearbetat det...! Kan knappt fatta det. Jag i Cosmo!!


Budgetshoppa smart i höst

Nu i höstrusket när det börjar bli kallt och ruggigt piggar man ju gärna upp sig med en härlig shoppingtur...som helst inte ska resultera i ett alltför hårt slag mot plånboken. Här är bara några av mina budgetdarlings i höst:









H&M:s största mästerverk på länge är ju den Chanel-aktiga tweedkavajen för endast 499 kr.







Från H&M kommer även denna vintermysiga stickade tröja för endast 199 kr.








Den här söta stövletten från Din Sko passar till söta stickade vinterklänningar lika bra som jeans och blir din för 499 kr.




...och om du nu skulle få lite klirr i kassan...








Att jag är ett rosettfreak visste väl alla som läser min blogg, så det är väl ingen överraskning att jag fastnat för denna söta Althea Bag från Accessorize, cirkapris 829 kr.



Happy shopping!

Ser ju inte klokt ut, Ralph Lauren

Som bekant har Ralph Lauren skapat skandal då reklambilden på den svenska modellen Filippa Hamilton blev förvrängd till oigenkännlighet med retuschering...titta här:









 Efter kritik från tidningar och bloggar ber Ralph Lauren nu om ursäkt. Det var på tiden. Ska vi ha sånt här i tidningarna? Vad tycker ni? Sjukt.

Hem ljuva hem...snart!

Äntligen!!!

Idag fick jag det efterlängtade samtalet...jag och min älskling har hittat lägenhet!!

Ligger i Sundbyberg, 50 kvadrat och perfekt för oss! Flyttar in om två veckor!






...ser inte ut såhär! Men vi älskar den ändå!

Sascha skriver uppsats

Just nu är det meningen att jag ska jobba på mitt examensarbete för min utbildning. Medan jag letar lägenhet i Stockholm (en snudd på omöjlig uppgift) bor jag plus italiensk pojkvän i min pappas gamla villa som håller på att renoveras. En dag med riktigt ambitiöst uppsatsskrivande ser ut så här:

08:30 Vaknar av att pappas dalmatiner skäller som om tredje världskriget vore på väg. Hoppar yrvaket ur sängen. Vad är det som händer? Inbrott? Tjuvar? En yxmördare? Nejdå, det var bara grannens nioåring som sprang förbi på väg till skolan.

09:00 Slökollar på How I met your mother i sängen, masar mig sedan upp för att påbörja dagens skrivande. Möts av en rufsig pojkvän som tjatar om att vi ska träna tillsammans, "snällasnälla". Okej då. Magmuskler får man ju aldrig för mycket av.

09:30 Stapplar in i duschen bara för att upptäcka att varmvattnet mystiskt saknas. Huttrar mig igenom en iskall dusch och känner förra veckans influensa sakta komma krypande tillbaka. Häller i mig en dubbel espresso och äter två extremt kaloririka ryska bakverk till frukost. Examensarbete kräver ju energi.

10:20 Min klantsambo har tappat en kontaktlins i badrumsgolvet och lyckas inte hitta den. Eftersom Davids svenska fortfarande är på "hej-hur-mår-du" - nivå måste jag följa med som översättningshjälp till Synoptik på Drottninggatan för ett nödpar nya linser. Vi bor tyvärr i den gudsförgätna hålan Tumba så det tar cirka ett år med pendeltåg att komma iväg i stort sett vart som helst. Filar på nya och intressanta vinklar till tredje kapitlet i min uppsats i huvudet medan David sitter och småsover på tåget.

14:00 Tillbaka i Tumba efter optikerbesöket. Jag har upptäckt att jag enbart har två vänsterlinser kvar och ingen högerlins, så halva den här månadens studiemedel går åt till linser till mig och David. Slänger ihop en tallrik fusilli med tomatsås och tonfisk (idag igen) innan jag ger mig av mot min mammas internetförsedda hus som ligger fem minuter ifrån oss (mina föräldrar är separerade men bor fem minuter ifrån varandra. Long story).

14:15 Sådär. Nu ska jag skriva.

14:18 Måste bara kolla lägenheter på Blocket först.

14:20 9500 spänn för 31 kvadrat i Skarpnäck?? Folk är ju inte kloka.

15:30 Jag måste börja skriva nu.

16:00 Kollar Facebook och finner att en gammal klasskompis har skickat ett "vem är du i Sex and the City" - test till mig. Trots att jag redan gjort runt 100 liknande test och därför vid det här laget borde vara bergsäker på att jag är Carrie klickar jag på "Acceptera"-knappen.

16:07 You are Carrie Bradshaw.

16:10 Måste VERKLIGEN skriva nu.

16:15 Min pappa ringer och frågar om vi kanske kan gå ut med hunden idag eftersom han inte hinner.

17:00 Tillbaka framför datorn efter en livsfarlig hundpromenad där dalmatinskrället nästan bet ihjäl en oskyldig joggande tant och kissade i grannens rabatt.

17:20 Min syster Elisabeth, 18 år, vrålar "är du klar med internet än? Jag måste göra LÄXOOOR!" (hela familjen slåss vid det här laget om mammas mobila Tele2-modem som är segare än segast)

18:00 David undrar om jag kan ladda ner bakgrunden till elgitarristen Steve Vais version av Beethovens femte symfoni eftersom han vill lära sig den för att söka till Talang 2010 som gitarrist.

18:30 Konstaterar att samtliga Steve Vai-låtar finns på Guitarbackingtracks.com. Alla utom Beethoven-covern.

18:45 Tre månadshyror i förskott?? Folk som hyr ut lägenheter är fortfarande galna.

19:00 Min andra syster, Sofie 17 år, kommer instapplandes hem på sina skyhöga klackar som gör henne typ en meter längre än jag. Hon och pojkvännen har bråkat och hon behöver AKUT råd.

19:30 Kommer överens om att Sofie ska ringa sin pojkvän exakt klockan 19:45.

19:45. Sofie och pojkvännen är sams igen.

20:00 Mamma ropar att maten är klar. Vi äter framför tv:n. David muttrar att min förkärlek för Idol-Eddie enbart är baserad på det faktum att han är typ det snyggaste i svensk tv. Inte sant. Inte alls sant. Han sjunger ju bra också...eller nåt.

21:00 Jag bänkar mig framför datorn igen, bara för att upptäcka att internet har pajat. Hinner skriva typ tre rader.

21:30 Jag och David travar hem igen för att krypa upp i soffan och titta på typ tio Vänner-avsnitt på raken. Inget examensarbete idag heller. Nähäpp. Imorgon är en annan dag.






Jag fattar det inte!

Modehuset Emanuel Ungaro tar in Lindsay Lohan som kreativ konsult.

Varför? Varför?

Går Ungaro i självmordstankar, tro?





Ungaro. Ta mig istället.

Kanelbullens dag

...var det igår. Första gången jag hörde om denna "helgdag" och tycker att det är den bästa högtiden ever! Jag föreslår en kanelbullens dag i månaden. Minst.







...håller det här på att bli en matblogg eller?

Världens godaste

Lunch igår med älsklingen och min bästa kompis...






...finns det någonting godare egentligen? Love it!

Lika som bär?

Lily Allen. Inte en av mina personliga favoriter. Det är ingen extrem antipati (som systrarna Olsen som jag är allergisk mot), men jag har aldrig tyckt att hon är vacker, speciell eller ens en bra artist. Så när både en bra kompis och en redaktör på Cosmo påpekade att "gud vad ni är lika" så blev jag inte direkt smickrad men tog inte heller illa upp. Men när min pojkvän, bläddrandes igenom min brittiska Glamour i ett moment av lathet, hittade ett foto på en blonderad och till synes aspackad Lily var det tydligen något som fick honom att utropa: "jag har hittat din tvilling!". Då blev jag något konfunderad. För jag ser inte all denna likhet!





Lily





Jag



Andra celebriteter som jag sägs ha en likhet med är Katie Holmes, Christina Ricci och Kristin Davis. Kan jag ju fatta. Men Lily Allen? Verkligen?

Intervju med Cosmopolitans moderedaktör!

Idag var jag tillbaka på Cosmoredaktionen och intervjuade moderedaktören Sara för den italienska onlinetidningen Stylenews som jag skriver för.
Jag fick intervjun i uppdrag den här intervjun för att stilla alla wannabe-moderedaktörers nyfikenhet om vad en stylist gör, hur man kommer in i branchen och vilka för- och nackdelar en vardag som moderedaktör kan ha.

Sara var otroligt snäll och vänlig som ställde upp på detta! Jag har alltid sett henne som väldigt begåvad, inspirerad och passionerad. Sara älskar sitt jobb och det syns!

Ett tips till alla er (oss!) som drömmer om detta yrke: SATSA 110%. Har ni säkert redan hört, men det är mer aktuellt än nånsin nu när så många vill in i yrket! Var personliga i er ansökan, visa passion och (ett litet extra råd från mig) ge inte upp!





Bild från modefotografering på Le Rouge där jag var modeassistent! Sara som jag intervjuade idag är till höger i vitt.

RSS 2.0