Blir så irriterad!

Ibland känns det som att gå tillbaka i tiden. Typ 100 år.

Idag under en lektion i min klass där jag är i sällskap av flera andra utländska tjejer, dök frågan upp: varför är det så att i varje italienskt tv-program, film, reklamfilm eller typ vilken form av kommunikation som helst, framför allt där huvudpersonen är en medelålders (och inte speciellt snygg) man så finns det alltid en halvnaken kvinna i bakgrunden som skyltar med sitt påklistrade leende och sin silikonurringing?

Då jag växt upp i ett av världens absolut mest jämställda länder har jag svårt att förstå nödvändigheten i att "utsmycka" ett nyhetsprogram med två "dansöser" (fel ord enligt mig, strippor är i så fall mycket bättre dansöser) i guldbikini som svansar runt de två rynkiga kostymgubbarna som är programledare. År 2008 är vi väl inte det minsta intresserade av att låta unga, smarta och vackra tjejer agera Viagra åt disperata 50-åringar? Eller har jag fel?

Och  don't get me started on italienska filmer! Varje år dyker en ny julfilm upp som målar upp exakt samma bild: en medelålders loser åker på semester med sin jobbiga fru, och vare sig de befinner sig vid poolen eller i skidbacken så finns det alltid en bikinibrud på plats vars funktion (förutom att agera vandrande reklam åt sin plastikkirurg) är att gestalta objektet för huvudpersonens perversa otrohetsfantasier. Då tjejerna nästan alltid är utländska (är detta på grund av fördomen att vi är mer lättfotade än italienska tjejer, eller bara för att skådespelerskorna (...) inte kan italienska?) behöver de ofta inte ens prata, bara sväva förbi i minikjol med ett förföriskt leende.

Det är i dessa sammanhang som jag måste säga att jag känner mig väldigt svensk. Och tur är väl det.





Bild från ett italienskt "nyhetsprogram", komplett med programledare och "dekorationer"...

Kommentarer
Postat av: Emelie

Arghh, jag håller verkligen med dig. Jag har aldrig bott i Italien men jag har varit tillsammans med en italiensk kille så jag har sett en hel del italiensk teve och det är verkligen helt bisarrt att det kan få vara så. Tack och lov att man är från Sverige tänker jag när jag ser sådant, trots att det såklart även här finns mycket övrigt att önska när det jämställdhet. Jag kunde känna på samma sätt när jag bodde i Frankrike, man tror att man har kommit till ett land som är ganska likt ens eget men i vissa avseende kan man tro att man hamnat 50 år tillbaka i tiden. Sorgligt...

2008-11-27 @ 10:19:16
URL: http://greiddnos.blogspot.com
Postat av: sofie

Så sant så samt :( det är alltid så... blä!

2008-11-28 @ 08:25:50
Postat av: Sascha

Emelie & Sofie: blä är rätt ord...skönt att vi i Sverige har betydligt mindre sånt!

2008-11-30 @ 13:49:10
URL: http://misswrite.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0