Normal och vacker

Titta på den här bilden. Vad ser du?


A. En normal kvinna
B. En tjock kvinna
C. En vacker kvinna


I somras väckte den blonda modellen Lizzie Miller stor uppståndelse i USA när tidningen Glamour satte hennes foto i en artikel som handlade om självförtroende. "Äntligen en riktig kvinna i modetidningarna!" var läsarnas reaktion.

Lizzie Miller är 1.80 lång och väger 80 kilo. Detta gör henne till en riktig raritet i modesammanhang - en normal kvinna, ve och fasa! Begreppet "modell" har ju länge varit synonymt med ett intetsägande, hålögt skelett om vi pratar modevisningar och retuscherad Barbie-docka om vi snackar reklam i tidningarna. Och det har vi som tittare, läsare, publik och konsumenter förlikats med. Vi tittar på bilder och reklam och klagar över att tjejerna på bilderna är alldeles för smala och/eller perfekta, men samtidigt "har det alltid varit så". Det är därför en "vanlig tjej" som Lizzie ger upphov till kalabalik. En kvinna med lår - hör och häpna!

Bara det faktum att Lizzie hyllas över hela världen för sina kurvor visar ju att det moderna västsamhället inte är friskt. Vi är så vana vid att se anorektiska 13-åringar på modetidningarnas glansiga sidor att vi chockas över åsynen av en normal kvinna som inte är uppenbart sjuk. Om det inte vore för dimman framför våra ögon skulle vi istället lägga märke till att det lyser om Lizzie på bilden. Fotot har karaktär, skönhet och utstrålning - så mycket mer än ett par fylliga lår! Jag tycker att det är dags att fler Lizzies dyker upp i tidningarna, i TV, i reklamen - då kanske vi slutar uppmärksamma dem för deras helt normala och friska fysik och istället lägger märke till det som gör dem speciella - skönheten. Som aldrig är densamma och aldrig kan tryckas in i en mall.

Lyxdag!

I dessa hårda tider (ekonomisk kris, lägenhetskris, allmän kris alltså) är det viktigt att skämma bort sig själv ibland! Den här veckan fick jag en riktigt lyxdag på MMLarson på Riddargatan 20 i Stockholm. 

Duktiga frisören Anna stod för schampo, toppklippning och en återkomst till min gamla fina frisyr!
...kaffe hos frisören -  vilken lyx! 

...slutresultatet...min lugg är tillbaka!!

 

Sedan var det dags för massage med massören Oleg. En timmes klassisk helkroppsmassage är precis lika härligt avslappnande som det låter och även väldigt välgörande för musklerna som känns väldigt avspända efteråt.


 

...och sist men inte minst - ansiktsbehandling med hudterapeuten Lina som lät mig prova på ultraljudsrengöring som utförs med ett ultraljudsredskap som rengör huden på djupet helt smärtfritt utan att göra huden röd eller irriterad. Ansiktet får andas och porerna känns rena.


Är ni ute efter en dag av lyx - besök MM Larson och njut av behandlingar av bästa kvalité och riktigt bra service! Sascha rekommenderar!! Tel nr 08/4509998


These boots are made for walkin'

Nu har jag mest traskat runt i ballerinaskor och kilklackar i ett halvår eftersom vädret tillät det. Men nu när höstkylan med tillhörande regn och rusk kryper på är det dags att förnya skogarderoben. Så igår tog jag första steget mot en snygg höstskosamling:
Din Sko, 499 kr (yes, really!)

Eftersom jag 90% av vinterhalvåret stapplar runt i höga klackar är platta boots en välkommen förändring. Nitar är ju en stor trend i höst och konstigt nog har jag helt konverterat till denna 14-åringarnas favoritdetalj. Stövlarna passar till både jeans och stickad vinterklänning och kommer garanterat att bäras massor i vinter!

Lägenhet i Stockholm sökes!

Jag och min sambo söker ny bostad omgående! Vi är 26 och 32 år gamla. Jag skriver högskoleuppsats till min utbildning (har studerat modemarknadsföring i Florens) och har därför CSN-stöd. Jag jobbar även deltid och kommer i november att börja arbeta som bokningsansvarig på en makeover-studio (fast anställning). Min pojkvän kommer från Milano och arbetar med möbelrestaurering i Stockholm.

Vi söker en lägenhet på minst 40 kvadrat som ligger i stan eller i närliggande förort (ej för långt bort eftersom båda jobbar mitt i stan) som får kosta högst 6500 kr. Möblerad eller omöblerad spelar ingen roll, men det är viktigt att det finns bredband och helst även en tvättstuga i huset. OBS ENDAST lägenhet!! Vill INTE vara inneboende.

Vi är väldigt skötsamma, har inga djur, röker inte och har bra referenser.

Är det någon som hör någonting så snälla hör av er! Vill flytta! 


(finns det klädkammare är detta naturligtvis ett plus...hehehehe)

Inte friskt!

Transparent, skirt och ljuvt minimalistiskt - jag längtar tillbaka till sommaren med Calvin Kleins visning i New York. Bra jobbat Francisco Costa, som alltid.

Jag tänkte lägga upp bilder från Calvin Kleins fina sommarvisning här på bloggen, men när jag såg modellerna så ångrade jag mig. De såg så sjuka ut att det helt enkelt hade känts fel att lägga upp en sådan bild utan att påpeka hur oroväckande bilderna är.

Insjunkna kinder, benknotor som sticker ut, grå hy, ihålig blick - är det vad vi kallar skönhet idag?


Underbar klänning. Uppenbarligen sjuk flicka.

Ett avslut och en början

Igår tog min praktik på Cosmopolitan slut. Jag kände mig både glad och ledsen. Ledsen för att jag kände att jag lämnade en plats som jag kände mig så otroligt rätt för, och glad för att jag fått tillbringa de här veckorna på Cosmoredaktionen. Jag har lärt mig så otroligt mycket och haft så galet roligt! Det är väldigt tillfredsställande att känna att jag har gett mitt bästa och gjort ett bra intryck.

Vad gäller framtiden har jag bestämt mig...för att satsa! Från och med nästa vecka är jag skribent på heltid: högskoleuppsats, roman, blogg och frilansartiklar. Det är ju det här jag är bra på. Det här som jag kommer att bli framgångsrik för.
Många tycker att jag är galen som tackar nej till andra jobberbjudanden mitt i finanskrisen, men livet är för kort för att sälja mig för en lön. De här två veckorna på Cosmo har inspirerat och laddat mig. Jag längtar efter att vakna på morgonen och vara överlycklig över att gå till jobbet på en tjejtidningsredaktion, efter att skriva, efter att leta kläder till ett modereportage, efter att se mitt namn i en tidning som tusentals tjejer läser. Det är värt allt slit för mig!


Sascha gästbloggar

Från och med idag gästbloggar jag på Cosmopolitan.se där jag skriver om mitt liv som praktikant på Cosmopolitans redaktion! Ni är jättevälkomna till http://www.cosmopolitan.se/blog/backstage-pa-cosmopolitan där ni kan följa mig under de här jättespännande två veckorna!

Imorgon är det dags!

Nu har den efterlängtade dagen äntligen kommit! Imorgon börjar min praktik på Cosmopolitan! Längtar så jag spricker! Under hela veckan har jag väntat på att någon ska nypa mig så jag vaknar! Kan fortfarande inte tro att de valde mig!
Under de här två veckorna är mitt mål att lära mig så mycket som möjligt, göra ett bra intryck, framföra mina idéer och ha jättekul!
Jag är faktiskt rädd för att vara alltför nervös eller entusiastisk och framstå som värsta nörden. Men det är väl en risk man får ta när man får en chans att prova på drömjobbet. Ska hålla er uppdaterade om allt!

Bikini babe

Tillbaka från semestern!

Efter en underbar vecka i solen ska jag nu ta itu med ett berg av utmaningar...men de här härliga dagarna har garanterat nyladdade batterier!


Nu tar jag adjö av mina bikinis (som bekant är ju Sverige något kyligare än 30-gradiga Italien), men jag kommer att sakna dem!Bikini H&M
Bikini Åhléns


(snacka om att vara KRITVIT! hehe...)

Vilken gillar ni bäst?

Semesterlycka och vardagsoro...

Den som har uppfunnit semester är ett geni.

Jag befinner mig i underbara La Serra i Syditalien där jag tillbringat ett tiotal av min barndoms lyckligaste semestrar och just nu är livet ett paradis! Efter en sommar som superstressad praktikant som både skriver uppsats och jobbar extra för att inte nämna jobb- och lägenhetssökande, så är det ren lyx att inte ägna sig åt annat än sola, bada, dansa, äta, skratta och ha det underbart med min pojkvän och min bästa kompis! Det är inte förrän nu när som jag kan stanna upp och andas som jag inser hur välbehövd den här semestern var!

Men på hemmaplan väntar andra bekymmer. Har idag blivit erbjuden en plats på en glammig mode-PRbyrå i Stockholm. Undrar ni varför jag inte hoppar av glädje än? Jo, det rör sig om en obetald praktikplats. Suck....

RSS 2.0