Lördag i Milano

Läste i brittiska ELLE om en kvinna som aldrig bär byxor - inte ens i skidbacken eller på cykeln. Då jag varken cyklar eller åker skidor verkar detta vara en interessant idé, eftersom jag älskar klänningar i alla dess former, färger och material, speciellt små söta vinterklänningar som är både varma, bekväma och lättstylade - bättre än så kan det knappast bli!

I går befann jag mig i kalla och regniga Milano, i sällskap av min pojkvän, en 12-bitars sushi och två kannor grönt te!
Min look för dagen:




Klänning: 15 euro på en outlet-butik nära mitt område i Florens
Tights: Calzedonia, Italien, 5 euro
Armband: Francesca Landi, Italien, 6 euro





Örhängen, Accessorize, 10,90 euro
Halsband, Accessorize, 15 euro




Knästrumpor, Accessorize, 10 euro
Stövletter, H&M, 34 euro



En historisk dag

Dagen som vi som bor i Florens har längtat efter är äntligen här: idag kommer H&M till Florens!

Efter att flera mindre städer har haft äran att shoppa hos Sveriges stolthet ville vi i Florens (där italienskt mode faktiskt startade) vara sämre! Och nu är det dags!




Vinterkollektionen F/W 2008



...och nu kan vi även inreda i bästa H&M-stil: den 27 november lanserade H&M sin Home-kollektion...



...ska informera min pojkvän om att hela den framtida lägenhet vi kommer att dela kommer att vara inredd med denna stil!

Modemagi!

Det är inte ofta något nytt och spännande dyker upp i modevärlden, speciellt inte när det kommer från ett anrikt och traditionellt modehus, så jag blev positivt överraskad när Prada av alla märken bestämde sig för att lansera denna underbara  Fairy Bag:





Detta lilla underverk väcker inte bara ha-begär, men bjuder in bäraren (den som har råd med den...kostar över 20 000 kronor) i en förtrollad skog...av lyx, naturligtvis!




Blir så irriterad!

Ibland känns det som att gå tillbaka i tiden. Typ 100 år.

Idag under en lektion i min klass där jag är i sällskap av flera andra utländska tjejer, dök frågan upp: varför är det så att i varje italienskt tv-program, film, reklamfilm eller typ vilken form av kommunikation som helst, framför allt där huvudpersonen är en medelålders (och inte speciellt snygg) man så finns det alltid en halvnaken kvinna i bakgrunden som skyltar med sitt påklistrade leende och sin silikonurringing?

Då jag växt upp i ett av världens absolut mest jämställda länder har jag svårt att förstå nödvändigheten i att "utsmycka" ett nyhetsprogram med två "dansöser" (fel ord enligt mig, strippor är i så fall mycket bättre dansöser) i guldbikini som svansar runt de två rynkiga kostymgubbarna som är programledare. År 2008 är vi väl inte det minsta intresserade av att låta unga, smarta och vackra tjejer agera Viagra åt disperata 50-åringar? Eller har jag fel?

Och  don't get me started on italienska filmer! Varje år dyker en ny julfilm upp som målar upp exakt samma bild: en medelålders loser åker på semester med sin jobbiga fru, och vare sig de befinner sig vid poolen eller i skidbacken så finns det alltid en bikinibrud på plats vars funktion (förutom att agera vandrande reklam åt sin plastikkirurg) är att gestalta objektet för huvudpersonens perversa otrohetsfantasier. Då tjejerna nästan alltid är utländska (är detta på grund av fördomen att vi är mer lättfotade än italienska tjejer, eller bara för att skådespelerskorna (...) inte kan italienska?) behöver de ofta inte ens prata, bara sväva förbi i minikjol med ett förföriskt leende.

Det är i dessa sammanhang som jag måste säga att jag känner mig väldigt svensk. Och tur är väl det.





Bild från ett italienskt "nyhetsprogram", komplett med programledare och "dekorationer"...

Det är inte lätt...

Först av allt  TACK allihop för era kommentarer vad gäller min lugg...update kommer när jag varit hos frisören!

Just nu håller jag på att söka praktikplats på en modetidning eftersom jag i maj avslutar min utbildning. Har några grejer på gång men ingenting är säkert...känns spännande men också lite stressigt. Det är svårt för mig att inte bli besatt eftersom det rör sig om min största dröm, men det enda man kan göra är att kämpa på....





Vad tycker ni?

Nu är det ett tag sen jag känner mig sugen på en stilförändring. Då jag vägrar färga mitt hår (det enda jag faktiskt gillar med råttboet on my head är dess perfekta chokladbruna färg) är nya och intressanta klipp det mest spännande ombyte jag kan hoppas på. När jag var 18 klippte jag lugg och det såg inte dumt ut, så jag funderar på en makeover....





FÖRE
Lilla jag, med numera utväxt lugg och lockat hår.






EFTER
Jag inbillar mig på inget vis att en lugg kommer att göra mig lika vacker som stylisten och superbloggaren Linn Gustafsson (www.pause.se/bloggar/linn-gustafsson), men eftersom vi båda har fyrkantig ansiktsform, ganska ljus hy och tjockt brunt hår så kanske detta kan vara värt ett försök!

Vad tycker ni?

En intressant kombination

När jag fick veta att Lanvin och Acne skulle göra en kollektion ihop fattade jag inte riktigt grejen. Hur ska detta funka, tänkte jag, ett historiskt couturemärke som Lanvin och ett jeansmärke som Acne, vad kan de ha gemensamt? När kollektionen kom ut fick jag mitt svar. Acnes trademark, jeansen, fick en helt ny twist med hjälp av Lanvins eleganta snitt och rena, klassiska linjer. Helt klart värt att kolla in!












Jag vill ha en och ingen kan stoppa mig!

Det är inte en ny trend men den är fortfarande på allas läppar: tatueringen. Många tycker att denna rätt extrema kroppsutsmyckning är oelegant och till och med vulgär. Jag är inte en av dessa personer.

Här i Italien är det fullt acceptabelt att gå runt på gatorna i mjukisbyxor eller med ett dött djur hängandes kring halsen, men så fort en tjej har en tatuering så snackas det. Jag tycker att allt kan vara mer eller mindre elegant, det beror på hur det bärs (utom päls som alltid representerar grymhet. Men det är en annan historia) och en mindre tatuering på ett vä valt ställe tillför mystik och, varför inte, elegans. Ett exempel är Nicole Richies fotlänk med kors.

Har nu ett tag lekt med idén att tatuera tre stjärnor på smalbenet eller på axeln, som symbol för mig och mina systrar. Idén är snodd från en av mina stilikoner, Victoria Beckham, vars rygg pryds av fem stjärnor som representerar henne själv, David och deras tre söner. Men även Sienna Millers enkla, fina tatuering är väldigt interessant.
Mitt problem är att så fort jag berättar det för folk så springer alla iväg och tatuerar in tre stjärnor, bara för att det är "snyggt" medan det för mig har en innebörd. Jag är mer än okej med att starta en trend, så därför bloggar jag det: det var jag som började! (okej, och kanske Victoria och Sienna också!)




Sienna Millers stjärnor



Nicoles fotlänk



Victoria och hennes stjärnor - om inte detta är elegans!

Små vackra under!

Mitt absoluta favoritmärke när det gäller underkläder, Victoria' Secret, har haft sin årliga modevisning. Som vanligt regerade lyx, sex appeal och kvinnlighet på catwalken. Material som spets och silke, interessanta detaljer (älskar vingarna och fjärilsmotiven!) och sist men inte minst de sexiga modellerna gjorde denna show till ett sprakande modeevenemang!

Det jag älskar med Victoria's Secret - visningarna är att modellerna faktiskt ser ut som KVINNOR, inte som vandrande skelett med kläder som dinglar från deras utmärglade, bleka kroppar. Och att Victoria's Secret-tjejerna faktiskt LER på catwalken! Dessa modeller, hur ouppnåeliga deras perfekta kroppar än må vara, är enligt mig ett starkare och mer positivt skönhetsideal än de hypersmala tonåringar vi ser på modeveckorna. Fram för kvinnliga, kurviga skönheter på catwalken!





Alessandra Ambrosio




Adriana Lima




Miranda Kerr





Noemie Lenoir





Miranda Kerr


En födelsedag med stil!

Ryska Vogue fyller 10 år (grattis grattis) och detta tillfälle till ära har några designers skapat sin egen version av matrioskan, en rysk docka som blivit en symbol för Ryssland och den ryska kulturen. Själv har jag växt upp med denna leksak och prydnad (trots att jag växte upp i Stockholm så har de ryska traditionerna alltid varit väldigt närvarande i hemmet) och tycker därför att idén är jätterolig och kreativ! Vill ha dem allihopa!



Gilles Deacon - punkig



Moschino - med ett hjärta!



Marc Jacobs - med rosett



Antonio Marras - romantisk gräddbakelse



Ralph Lauren - skotsk stil



Oscar de la Renta - elegant och söt



Stella McCartney - blommig

I vått och torrt!

Här har vi då lilla mig i lördags kväll med en silkesklänning från Sisley som jag fick i present i somras av min pojkvän och som sedan blev en jättefavorit under hela sommaren. Inte trodde jag att den gick att använda vintertid också men se så fint det blev...







Klänning: Sisley
Tröja svart V-ringad: Zara
Leggings: Calzedonia (Italien)
Armband: Boutique Nadine, Castiglione della Pescaia, Italien
Klocka: Fossil
Örhängen: Accessorize


Tilläggas bör att strax efter att bilden togs på Angels i Florens spillde jag en Apple Martini över hela mig och klänningen är i skrivande stund på kemtvätt.

Eye candy...för alla tjejer!

Något vackert att titta på uppskattar väl alla?  Feast your eyes...  (både äldre och nyare bilder)





Fredrik Ljungberg för Calvin Klein





David Gandy för Dolce & Gabbana




Will Chalker för Paco Rabanne




Jason Lewis för Absolut (alla vi Sex and the City-fans minns den här bilden...)



...och...favorit i repris:



'
David Beckham för Armani


(finns det något snyggare?)




För söta för att vara sanna!!!

Jag kan helt enkelt inte motstå detta.

Guccis nya serie "väsksmycken" (till deras väskor naturligtvis...nu måste vi även ha accessoarer till våra accessoarer!) heter Guccioli (en variant av det italienska ordet cuccioli som betyder "ungar", djurungar) och är en liten gullig hundfamilj.











Dessa bedårande varelser heter:





l. Sam.
m. Agnese
n. Artu
o. Leroy
p. Brando
q. Oliver

...och de är bedårande! Jag vill ha hela familjen (och gärna en väska att sätta dem på!)


Shopaholic? Javisst!

Någon gång nästa år kommer äntligen filmversionen av Sophie Kinsellas Shopaholic-böcker, med engelska skådespelerskan Isla Fisher i huvudrollen som slösaktiga men moderiktiga Becky Bloomwood. Filmens kostymör, Patricia Field (kvinnan bakom Sex and the Citys fantastiska garderob, Oscarnominerad för kläderna i Djävulen bär Prada) har denna gång blivit kritiserad både av filmjournalister och av bloggosfären (en av mina favoritbloggar, www.stylebakery.com, undrar om fimen ska visas i svartvitt eftersom detta skulle förklara varför ingenting matchar) för de överdrivna färgexplosionerna i Beckys styling. Men jag måste applådera Patricias val eftersom trots galenskapen (jag skulle inte heller ta på mig de här kläderna, tro mig) har hon inte bara använt kreativiteten och fantasin till max, men hon har även fullt förstått Becky Bloomwood-karaktären. Längtar efter filmen!




Galet...



...och alldeles....




...alldeles....




underbart!

Doften av lycka

"En kvinna som inte bär parfym har ingen framtid."
   - Coco Chanel



Min passion för parfym föddes då jag, en nyfiken fyraåring, rotade bland mammas parfymflaskor. Sedan de dagarna har min kärlek för dofter bara växt. Än idag anser jag att parfym har kraften att påverka och kommunicera vårt humör, för att inte nämna dess egenskaper när det gäller romantik!

Mina egna favoriter är:

* Ralph av Ralph Lauren - söt, men samtidigt fräsch, som gjord för varma sommarkvällar (OBS beroendeframkallande! Jag kan inte sluta använda den!)

* Green Tea av Elizabeth Arden - frisk, energisk och livfull. Helt perfekt vardagsdoft.

* Lovely av Sarah Jessica Parker - feminin, klassisk och chic. Som en little black dress - för alla tillfällen.

* J'adore av Dior - ni vet de där kvällarna då klänningen sitter ursnyggt, håret ligger fint och till och med skorna är bekväma? Dessa kvällars doft är J'adore.

Min nya besatthet är Chloé - doften som är så söt och tjejig att den helt enkelt känns min! Hoppas jultomten läser det här...





Utmaningen!

Jaha nu har man blivit utmanad!
Min vän Yasmine (http://yasmine-blogg.blogspot.com/) har skickat utmaningen till mig och jag antar den och utmanar vidare!

Reglerna är följande:
* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg

Här kommer mina 7 saker om mig själv:

1. Jag är ultrakänslig! Ibland tror jag att jag är världens känsligaste människa. Kan gråta i flera dagar åt en film, eller åt nyheterna. Ibland kan jag inte sova för att jag tänker på hur hemsk världen är. Speciellt känslig är jag när det gäller djur, när jag hör om att djur behandlas illa kan jag vara jättedeppig i evigheter.

2. Min stora passion i livet är modetidningar. Jag samlar på dem och skulle ha ett helt bibliotek hemma om det inte vore för problem med plats. Jag älskar att bli inspirerad av bilderna och artiklarna. Just därför vill jag bli modejournalist!

3. Jag är besatt av amerikanska tv-serier som Gossip Girl, Dirt och Ugly Betty, samt dokusåpor som America's Next Top Model (det är verkligen min guilty pleasure, kan kolla på det nonstop i timmar)

4. En av mina framtidsdrömmar är att adoptera ett eller två barn. Med betoning på adoptera. Även om jag blir överlycklig när mina vänner ska ha barn så har jag bestämt mig att de enda barn jag vill ha ska vara adopterade. Tanken på att adoptera ger mig passion och jag tror att mitt liv skulle berikas av att ge ett föräldralöst barn ett bättre liv. Tycker liksom att det är det som ska vara tanken med adoption, inte att det först och främst ska vara ett andrahandsval för par som inte kan få barn på naturlig väg (även om de självklart också ska få chansen!). Att adoptera är mitt förstahandsval!

5. Jag önskar att jag hade möjligheten att få spela piano och sjunga igen. Jag saknar verkligen musiken i mitt liv.

6. Jag älskar kläder och shoppar troligtvis alldeles för mycket, men samtidigt tycker jag att eftersom det är mina pengar (och inte min mammas, pappas eller pojkväns) så har jag faktiskt rätten att lägga dem på vad jag vill utan att behöva bli kritiserad. Mode för mig är så mycket mer än bara nåt att ta på sig - det är faktiskt den starkaste formen av uttryck vi har.

7. Mitt viktigaste mål i livet är att vara en förebild för mina systrar. Lyckas jag med det, då är jag redan en bra bit på vägen.

Eftersom inte så många av mina vänner bloggar utmanar jag mina svenska favoritbloggare:

Maria http://fashionstars.blogg.se

Delinda http://delinda.se

Dennis http://dennism.se


Jag hjärta H&M

Efter att ha samarbetat med Stella McCartney, Viktor & Rolf, Roberto Cavalli, Madonna och Karl Lagerfeld har H&M lyckats få till det än en gång. Denna höst är det Comme des Garcons chefsdesigner Rei Kawakubo, känd för sin mörka, vampyrinspirerade men ändå romantiska stil, som har kokat ihop en kollektion för H&M.

H&M meets Comme des Garcons är en lekfull, kreativ och ungdomlig blandning. Rei Kawakubos mörkt punkiga stil lyser igenom och tillför en ny sorts kvinnlighet till H&M:s typiska avslappnade, lättsmälta mode. Ett steg i en ny riktning.



Nu räcker det. (varning bilder)

I min blogg tar jag ofta upp trender som jag tycker är kul, annorlunda eller intressanta för ett visst uttryck som är väldigt "just nu", eller som tilltalar min personlighet och min stil. Men ibland måste jag skriva om trender som jag absolut INTE tycker att NÅGON ska följa. Som päls.

För att detta "mode" ska komma till torteras och mördas tusentals djur varje år på världens alla pälsfarmer. Dessa djur lever hårt stressade liv, ofta instängda i ångestframkallande små burar och tvångsmatade med kemikalier som ska göra pälsen längre och mjukare. Honorna används som "fortplantningsmaskiner".
Djuren dödas med följande metoder: elchocker till hjärnan genom munnen, dödliga injektioner och gasning. Och detta är bara de som har "turen" att ens bli dödade: många sälungar flås levande.

Jag tycker att detta "mode" måste totalvägras tills det helt förskjuts ur samhället. Detta innebär inte bara vägra att bära päls men även skicka protestbrev och tala om i butiker att vi inte tänker handla där längre för att de marknadsför päls. Framför allt måste vi ägna oss åt att sprida budskapet: det finns fortfarande personer som inte vet om hur grym pälsindustrin är.

Vi måste dock minnas att aggressivitet inte leder någonstans. Att attackera pälsbärare leder bara till hat och oföstånd. Pälsbärande "djurvänner" använder sig ofta av dessa förklaringar:

* "Men det är vintage, alltså är det redan dött"
Att bära päls spär på trenden och ökar på dess spridning. Detta leder till "behovet" att döda fler djur.

* "Men de som producerar päls påstår att djuren har ett harmoniskt liv."
Tro inte på dem. Pälsföretaget Saga försökte muta designelever  till att använda deras material i sina kollektioner mot löften att betala produktionen. I Sverige har vi lagar mot pälsfarmer, det finns det en anledning till.

* "Men det är djur som används till annat också"
Som vadå? När åt du mink senast?

* "Men att bära päls är lika "hemskt" som att äta kött"
Jag svarar: därför är jag vegetarian. Men det är inte helt sant: även om köttindustrin också har sina grymheter (mycket mindre så än pälsindustrin dock) så är kött en matvara, medan päls är en lyx, totalt onödig för vår överlevnad och vår hälsa.

Mitt mål är att komma så långt inom modejournalism att jag har makt att påverka och ändra vissa saker. Detta står högst upp på listan.



Skäms, Sharon Stone.





Det är inte värt det.

Kära mina skor!

Kära mina skor (stövlar, stövletter...det är er jag pratar med!) !

Varför måste ni jämt gå sönder? Vad gör jag för fel som får er att vilja slita ut klacken på fem minuter?  Kom nu inte med ursäkten "nejmen vi är ju bara ett par stövletter från Zara, vi kostade bara 40 euro, vad begär du av oss egentligen?" för även era dyrare vänner ställer till med samma problem. Och jag vill inte höra "det är Florens gator" för sen händer samma sak i Milano eller Stockholm.

Tänk er skammen jag går till mötes när jag tar med er till skomakaren, som tittar på mig som om jag vore ett underligt djur på zoo och mumlar: "men hur bär du dig åt flickebarn, att ha skor som ser ut på det där sättet!"

Jag skulle vilja svara: "vore det inte för mig och mina trasiga stövlar skulle du inte ha några kunder!" men jag begränsar mig till att ge er några onda ögonkast och hoppas att ni börjar uppföra er.

Nu räcker det, verkligen. Från och med nu är det stark och tålig klack som gäller. Jag vill ha skor som står ut med mina promenader i Florens, utekvällar, resor och resten av mitt underbara liv! Förstått? I utbyte lovar jag att putsa er lite oftare.






...kommer även denna läckerhet från Chanel att bedra mig när jag kommer att ha råd?

En värdig First Lady!

Min passion för Barack Obama är numera ett känt faktum! Jag tycker att valet är ett fantastiskt framsteg för USA och för världen. Och ni vet hur det brukar låta...bakom varje framgångsrik man...which brings us to Michelle Robinson Obama.
USA:s första afroamerikanska First Lady är (minst) lika mycket en förebild som hennes man: en stark, självständig karriärkvinna som, istället för att låta sig överskuggas av sin otrolige man, är ett stöd och en inspiration för honom. Hela världens nya presidentfu är nämligen inte bara superintelligent (Michelle har två universitetsdiplom i juridik, från två obetydliga små amerikanska skolor som heter Princeton och Harvard) utan utstrålar även en positiv anda som alltid smittar av sig. För att inte nämna hur kära hon och hennes man alltid ser ut! Det är övertydligt att de är ett par som älskar och tror på varandra.
 Sist men inte minst är Michelle den mest stilfulla kvinnan inom amerikansk politik på länge (ät upp det, Sarah Palin)!  Då jag aldrig varit något stort fan av Jackie O (stäm mig då) så undviker jag den jämförelse som gjorts av flera andra, senast av svenska Elle. Enligt mig är Michelle den första i sitt slag.
Här är några av Michelles höjdpunkter inom mode:




Är så GLAD!!!

Blir överlycklig, helt enkelt.
Inte nog med att Obama totalvunnit amerikanska valet...så har LILLA JAG blivit erbjuden en praktikplats på en stor svensk modetidning...avslöjar inte namnet förrän allt är fastställt...
Det enda problemet är att praktikperioden är maj och juni och jag har ju fortfarande lektioner i maj...vet inte hur jag ska lösa det men på något sätt måste det gå!!! Lycka!!!!




Dagen till ära!

Idag lägger jag upp denna fina bild på Castelbajacs klänning, presenterad under senaste modeveckan i Paris, med amerikanska presidentkandidaten Barack Obama som inspiration. Med detta säger jag bara: GO OBAMA!!!!! Amerikaner, gör rätt val nu (efter så många år av fel, fel, fel...)



Goodie bag!

Jag har aldrig gillat Shiseido speciellt mycket (för dyrt för min smak...) tills jag provade deras Blotting Papers ur serien Pureness, en gåva från ovan för dem som (som jag) har fet hy. Nyligen köpte jag även deras Blemish Targeting Gel ur samma serie, och titta vilken fin goodie bag man fick (av italienska parfymkedjan La Gardenia):





Massor av roliga hudprodukter och en jättesöt necessär! Lyxigt!

Nu blir det kallt

Jag hatar verkligen att frysa (typisk italiensk reaktion: var inte du svensk? hur kan du frysa?) och nu kommer snart kylan hit till oss med. Denna underbara lilla skapelse (Mango, 49 euro; kolla deras nya kollektion!) ser till att man ser snygg ut och klarar vintern (om nu Florensvinter kan kallas vinter!)




(jag befinner mig centralt i Florens...syns kanske....)


RSS 2.0